VIDEO Victimele Mineriadei, batjocorite, din nou, la ÎCCJ. Doru Mărieș: "Fac apel la Klaus Iohannis să înțeleagă că această bătaie de joc trebuie să se oprească sau să declare falimentul justiției românești!"


VIDEO Victimele Mineriadei, batjocorite, din nou, la ÎCCJ. Doru Mărieș: "Fac apel la Klaus Iohannis să înțeleagă că această bătaie de joc trebuie să se oprească sau să declare falimentul justiției românești!"

Pe 8 mai 2019, Parchetul Militar reprimea Dosarul Mineriadei în urma unei decizii a ÎCCJ, întrucât a fost instrumentat prost, temă despre care a vorbit la acea vreme președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș. (citiți AICI mai multe detalii)

Pe 14 mai 2020, la ÎCCJ a avut loc un prim termen în noul Dosar al Mineriadei, de altfel și acesta instrumentat prost, așa cum atrage atenția și revoluționarul Marian Moroșanu, cunoscut drept Marian Ceaușescu, care transmite că din noul dosar "lipsesc procurorii care ne-au dat mandatele de arestare, unii dintre ei fiind acum avocați de succes și care apără interesele inculpaților contra abuzurilor actualilor procurori, ceea ce este ceva de noaptea minții". Totodată, victimele Mineriadei din 13-15 iunie 1990 au fost astăzi, din nou, victimele pseudo-justiției din România, două judecătoare la ÎCCJ fixând următorul termen în noul Dosar al Mineriadei pentru 14 septembrie 2020, adică peste 4 luni de zile, situație care a stârnit revolta atât a revoluționarului Marian Moroșanu, cât și a președintelui Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș. Motivul invocat de cele 2 judecătoare ÎCCJ este un viciu de procedură, fiind citați pentru astăzi doar inculpații, printre care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman. 

"Deci tu nu îți faci treaba, că și așa nu a fost de lucru acum, deci era timp suficient să se facă procedura, să se apeleze la organele de Poliție și vii fără niciun fel de explicație, pentru că nu există nicio explicație logică și dai un termen de 4 luni de zile. Sigur că o să spună că vine vacanța, dar până atunci mai sunt vreo 2 luni. Deci tu ignori 1500 de victime, ignori decizia CEDO, ignori că se încalcă legea, te situezi de partea criminalilor, care pentru încă 4 luni sunt în libertate și dai termen 14 septembrie că așa vrei tu să scapi de un dosar care te încurcă", a declarat Teodor Mărieș. 

În acest context, Mărieș a făcut un apel către președintele Klaus Iohannis "să înțeleagă că această bătaie de joc trebuie să se oprească sau să declare falimentul justiției românești pentru că de 30 de ani cred că este destulă bătaie de joc".

De altfel, potrivit surselor Podul.ro, motivele pentru care inculpații nu s-au prezentat astăzi la termenul de la ÎCCJ sunt următoarele: Ion Iliescu a pretins că încă nu și-a găsit avocat, iar Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu s-au folosit de pretextul epidemiei COVID-19 pentru a nu se prezenta la ÎCCJ.

Marian Moroșanu: "Fix 5 minute a durat în instanță acest prim termen din cauza lipsei de procedură. Lipsă de procedură pentru că instanța a trimis citații doar către inculpați, fără să trimită și către părțile civile. Culmea culmilor, nu au avut timp într-un an aproape ca să facă toate acele proceduri legale. Nu se vrea. Cel mai bine spus, acest dosar al Mineriadei nu trebuie să se încheie cu nicio condamnare pentru inculpații din dosar. Și așa din acest dosar lipsesc procurorii care ne-au dat mandatele de arestare, unii dintre ei fiind acum avocați de succes și care apără interesele inculpaților contra abuzurilor actualilor procurori, ceea ce este ceva de noaptea minții. Procurorii care în 90 ne-au încălcat drepturile dând arestări fără nicio noimă, fără să aibă dreptul, acum sunt avocați. Unul dintre procurorii din 90 este Hăineală, cine altul decât tatăl acelei doamne care este adjunctul la DIICOT. (...) Ca să revenim la acest termen mizerabil, avem 2 doamne judecătoare care când am încercat să cer un termen mult mai scurt nici nu ne-au băgat în seamă".

Teodor Mărieș: "Suntem în recurs la cameră preliminară pe dosarul 13-15 iunie 1990. Dacă în mandatul trecut invocam că președinta ÎCCJ a avut tangențe cu PCR, domnul președinte Klaus Iohannis era la primul mandat, acum observăm că domnul președinte este la al doilea mandat, că la Înalta Curte este o judecătoare numită de domnia sa și că venim în sală, iar pe lângă faptul că este clar o bătaie de joc, a citat doar inculptații și tot domnia sa constată acum că e lipsă de procedură. Deci tu nu îți faci treaba, că și așa nu a fost de lucru acum, deci era timp suficient să se facă procedura, să se apeleze la organele de Poliție și vii fără niciun fel de explicație, pentru că nu există nicio explicație logică și dai un termen de 4 luni de zile. Sigur că o să spună că vine vacanța, dar până atunci mai sunt vreo 2 luni. Deci tu ignori 1500 de victime, ignori decizia CEDO, ignori că se încalcă legea, te situezi de partea criminalilor, care pentru încă 4 luni sunt în libertate și dai termen 14 septembrie că așa vrei tu să scapi de un dosar care te încurcă. Fac un apel către doamna președintă a ÎCCJ, sper ca pe 14 septembrie să nu fie iar lipsă se procedură că avem o tehnică extraordinară de a nu se face proceduri atunci când vrem să prelungim dosarul. Sau dacă vrea să țină acest dosar măcar 1 an pe cameră preliminară la recurs, pe lângă 3 la prima cameră, să ne spună, să nu ne mai cheme ca să nu ne mai batem joc de atâția oameni. Fac apel și la președintele Klaus Iohannis să înțeleagă că această bătaie de joc trebuie să se oprească sau să declare falimentul justiției românești pentru că de 30 de ani cred că este destulă bătaie de joc".

Vedeți video mai departe: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.