Viorica Dăncilă a numit-o consilier de stat pe PROTEJATA lui Gabriel Oprea! CULISELE unei cariere fulminante EXCLUSIV


Viorica Dăncilă a numit-o consilier de stat pe PROTEJATA lui Gabriel Oprea! CULISELE unei cariere fulminante EXCLUSIV

Ioana Bruynseels este, de la începutul săptămânii, noul consilier de stat pentru mediu de afaceri al premierului Viorica Dăncilă. De notat că în timpul premieratului lui Mihai Tudose, tânăra a ocupat poziția de secretar de stat în cadrul SGG, până în ianuarie, când a fost eliberată din funcție chiar de Viorica Dăncilă.

Potrivit surselor Podul.ro, Ioana Bruynseels a fost, în perioada 2015-2016, experta în comunicare a controversatului vicepremier Gabriel Oprea, actualmente trimis în judecată atât în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, cât și în cel care anchetează achiziționarea unei mașini Audi A8 din bugetul DIPI, fostul ”Doi și-un sfert”. Interesant este că revenirea pe cai mari a Ioanei Bruynseels în cancelaria premierului se realizează în aceeași perioadă în care Gabriel Oprea își anunță revenirea oficială în politică, fiind ales miercuri, din nou, în fruntea facțiunii neparlamentare (și nefrecventabile) UNPR.

Trup și suflet pentru generalissim

Sursele Podul.ro susțin că actuala doamnă Bruynseels și-a făcut apariția la sediul central al UNPR la începutul anului 2015, când Gabriel Oprea a prezentat-o călduros apropiaților, anunțându-i că ”e foarte pricepută la comunicare”. A lucrat pro bono, de-a lungul întregii perioade în care s-a ocupat de cosmetizarea imaginii generalului, în pofida faptului că a participat zilnic la ședințe interminabile. De altfel, consultanta i-a încredinţat pe liderii UNPR că era total dezinteresată material şi că singurul ei ţel viza succesul politic al grupării cu ale cărei deziderate se identifica. Precizăm că noua consilieră a Vioricăi Dăncilă are 37 de ani și este soția cetățeanului englez Dominic Bruynseels, fost președinte executiv al BCR România, mai vârstnic cu aproximativ 30 de ani, care inițial i-a fost angajator, apoi iubit și soț, după ce a divorțat de soția sa din Anglia. 

Cum a fost ”lucrată”

Despărţirea de Gabriel Oprea şi UNPR avea să survină în 2016, după dezastrul electoral al grupării (coroborat cu prăbuşirea politică a generalului intrat în colimatorul DNA). Sursele Podul.ro susțin că actuala doamnă Bruynseels a fost ”lucrată” fără menajamente chiar de responsabila cu biroul de presă al UNPR, Elena Ganea, precum și de secretara lui Gabriel Oprea, controversata Adela Loredana Popescu (actualmente Neagu), care s-au plâns de nenumărate ori generalului pe motiv că nu erau de acord cu strategiile de comunicare ale consultantei. În contextul marasmului electoral (dar şi intern) al UNPR, tânăra a părăsit barca progresistă, la fel de subit cum apăruse.

”Fetele” generalului

Facem precizarea că, în prezent, după ce a activat în mai multe consilii de administrație (CA-uri) vânate de întreaga clientelă politică, Elena Ganea este directoare în cadrul Centrului de Dirijare a Zborurilor Bucureşti (organism aflat sub jurisdicția ROMATSA). Cât despre Adela Loredana Popescu (Neagu), ea este deja celebră în presa centrală: nu numai că Gabriel Oprea (el însuşi plagiator) a găsit de cuviinţă să-şi facă secretara doctor în ştiinţe militare şi informaţii (printr-un doctorat ce ridică multiple suspiciuni), dar, chiar la propunerea generalului, Traian Băsescu a decorat-o de două ori, iar Klaus Iohannis i-a conferit cea mai înaltă distincţie în stat, Steaua României, în ianuarie 2015!

De la Oprea la Iohannis și Cioloș

Potrivit acelorași surse, imediat după despărţirea de UNPR, în 2016, Ioana Bruynseels s-a angajat intens în susţinerea RePatriot (un proiect de repatriere prin antreprenoriat, adresat românilor din Diaspora), promovat în forţă de preşedintele Klaus Iohannis, dar şi de fostul premier Dacian Cioloş, alături de Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor din acea perioadă. De altfel, apărută din nou de niciunde, în mijlocul evenimentelor, fosta consultantă a lui Gabriel Oprea s-a numărat chiar printre organizatorii unei conferinţe, la Cotroceni, privitoare la RePatriot, în acest sens colaborând cu secretari de stat ai executivului Cioloş.

Crede că pământul este... plat și rigid?!

Deşi se ocupa (potrivit organigramei Guvernului) de relaţia Cabinetului Mihai Tudose cu Ambasada SUA (într-un context mai mult decât dificil pentru guvernarea PSD-ALDE, pe fundalul apropiatei mutilări a Legilor Justiţiei) şi participa, în mod inevitabil, la numeroase întâlniri organizate la cel mai înalt nivel, autorul acestor rânduri a dezvăluit, în noiembrie 2017, că doamna Ioana Bruynseels era, potrivit propriului profil de Facebook, membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”. Mai exact este vorba despre grupul (a se citi ”secta”) celor care susţin că, în colaborare cu NASA, guvernele corupte ale lumii ne ascund nouă, celorlalţi muritori, marele adevăr: anume că planeta Pământ nu este sferică, ci plată şi rigidă!

Isteții pământului plat...

Iată descrierea grupului în care activa Ioana Bruynseels, responsabilă de relaţia Guvernului Tudose cu Ambasada SUA: „Există un număr din ce în ce mai mare de oameni care cred că Pământul este plat şi nemişcat şi sunt mânaţi de pasiunea pentru a descoperi adevărul. Există multe întrebări care trebuie adresate şi care nu au niciun răspuns din partea guvernelor noastre. Doar pentru că ni s-a spus, de la o vârstă fragedă, că trăim pe un glob sferic care se roteşte cu 1000 mph, nu înseamnă că este adevărat. Nu există absolut nicio dovadă care să poată fi verificată. An după an, NASA fură miliarde de dolari, în timp ce, practic, ne serveşte desene animate (…) Singurul lucru pe care NASA l-a trimis vreodată în spaţiu este imaginaţia ta! Odată ce începeţi să cercetaţi minciunile NASA, tot ceea ce aţi învăţat va fi în curând pus la îndoială. Pământul pe care trăim este corupt şi condus de oameni inteligenţi, dar foarte răi, care au spălat creierele maselor pentru mult timp. Descoperirea adevărului poate fi foarte dificilă şi confuză pentru unii, dar interesantă pentru ceilalţi; poate fi urmată de depresie profundă, oboseală şi chiar sentimente de furie. În cele din urmă, vă veţi găsi pacea sufletească, descoperind că un creator a creat pentru noi acest pământ frumos şi că noi suntem centrul creaţiei sale magnifice”. Considerăm că orice alt comentariu este de prisos.

”Oploșită” la Monitorul Oficial

După ce informațiile de mai sus au devenit publice, Ioana Bruynseels și-a închis profilul de Facebook pentru câteva zile, pentru a-l cosmetiza. De asemenea, după ce a fost debarcată din funcția de secretar de stat în Guvernul Tudose, doamna Bruynseels a fost ”oploșită” într-o funcție călduță, la Monitorul Oficial, de unde iată că este rechemată din nou la Palatul Victoria.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.