Vlad Țurcanu intră oficial în campania electorală pentru Primăria Chișinăului

Liderul Partidului Popular Românesc, Vlad Țurcanu, a intrat în campania electorală. Acesta a declarat că dacă va ajunge în fruntea primăriei capitalei Republicii Moldova, va face din Chișinău un oraș digitalizat.

Vlad Țurcanu și-a adunat echipa pe scările de granit din parcul Valea Morilor. Cei din Partidul Popular Românesc spun că încă nu au o cifra a pretendenților pentru funcțiile de primari, consilieri locali și raionali în alegerile care urmează să se desfășoare în data de 20 octombrie. Vlad Țurcanu a fost jurnalist, iar din 2012 până în 2016 a fost purtătorul de cuvânt al președintelui Nicolae Timofti.

Primăria de la Chișinău va fi disputată de 21 de candidați, dintre care șapte au fost înregistrați oficial. Este vorba socialistul Ion Ceban, Andrei Donica de la Mișcarea profesioniștilor “Speranța Nadejda”, Teodor Carnat de la Voința Poporului, Valerii Klimenco de la Partidul Politic Șor, Valeriu Munteanu de la Uniunea Salvați Basarabia, Victor Chironda de la Mișcarea social-politică “ Forța Noua” si Vitalie Voznoi de la partidul Stânga Europeană.