VAL de antipatie și revoltă împotriva MINCIUNILOR Chinei comuniste! Beijingul primește palme usturătoare din Taiwan, unde comuniștii au interese strategice majore


  • ACP
  • Apr 7, 2020 21:12
  • 2337
VAL de antipatie și revoltă împotriva MINCIUNILOR Chinei comuniste! Beijingul primește palme usturătoare din Taiwan, unde comuniștii au interese strategice majore

Conducerea comunistă a Chinei are acum de făcut față unei situații deloc plăcute, care-i va produce, inevitabil, probleme mari în perioada următoare – este vorba despre înfruntarea valului general de antipatie și revoltă împotriva minciunilor și a ineficienței în oprirea pandemiei, de care a dat dovadă Beijingul.

Imensa mașinărie de propagandă a comuniștilor chinezi, care până acum a fost în ofensivă ani la rândul, are de apărat ce se mai poate apăra din imaginea țării care tocmai a produs o mega-catastrofă fără precedent în istorie, băgând întreaga planetă în carantină și stingând economia mondială.

Vremea când China, din poziția de investitor direct și piață imensă, impunea până și caselor de film din Statele Unite ce fel de discurs să aibă în scenarii față de statul comunist, s-au dus.

Presa internațională e plină de acuzații legitime la adresa vinovaților pentru pandemia actuală și criza mondială generată de aceasta, iar oamenii înțeleg bine (și pe pielea lor) despre ce e vorba. Asta s-a văzut limpede și zilele trecute, când o companie chineză de jocuri pentru computer a luat o măsură fără precedent împotriva unui număr mare de utilizatori ai serviciilor sale care postau, pe pagina de socializare a companiei, comentarii deloc plăcute pentru comuniștii chinezi, care au reușit performanța de a fi detestați de întreaga planetă.

Când Consiliul de Stat al Chinei a ordonat oprirea tuturor activităților publice distractive pentru Ching Ming Festival, ziua de pomenire a morților, când autoritățile de la Beijing au hotărât să fie comemorați și cei uciși de coronavirus, companiile de jocuri pe computer din China și-au închis serverele în semn de respect.

Seasun Games, o companie chineză de jocuri care operează în Taiwan prin intermediul unei societăți locale, Wanin, și-a închis serverele și acolo, în acea zi, pentru 3 ore, deși comemorarea era organizată doar în China. Utilizatorii jocului JX3 din Taiwan – oferit de compania chineză Seasun, prin intermediul, Wanin – au fost însă foarte nemulțumiți când a fost oprită și platforma de discuții a jocului, unde aceștia obișnuiau să comenteze mult despre coronavirus în ultima perioadă.

Utilizatorii din Taiwan obișnuiesc să numească Covid-19 ”virusul din Wuhan” sau ”virusul chinezesc”, ceea ce este inacceptabil pentru comuniștii de la Beijing, cărora li se supun toate companiile chinezești.

Compania Seasun, care are 3,3 milioane de utilizatori, din care 1,5 milioane sunt din Taiwan, a hotărât să îi pedepsească cu 10 ani de suspendare de pe platformele sale de jocuri pe cei care numesc coronavirusul în vreun fel care să amintească de China. Asta a dus la o avalanșă furioasă de acuzații din partea utilizatorilor din Taiwan, ceea ce a facut ca echipa de conducere a Seasun să ceară companiei Wanin să ”rectifice” comentariile neplăcute pentru comuniștii chinezi.

Un alt lucru enervant pentru cei din Taiwan a fost și faptul că mesajul venit de la compania chineză a fost încheiat cu o lozincă comunistă –  ”Trăiască patria mama!” – care e folosită de cei care vor să vadă Taiwanul integrat în China comunistă.

Cei de la Wanin au refuzat să intervină asupra textelor comentariilor și cu atât mai puțin să șteargă din ele, ori să închidă canalele de discuții, explicând companiei din China că aceste lucruri nu sunt compatibile cu libertatea de exprimare din Taiwan. Pe lângă asta, utilizatorii suspendați au fost reprimiți pe platformele de jocuri de către operatorii de la Wanin. Evident, utilizatorii din Taiwan au apreciat poziția firmei din țara lor și au avut comentarii deloc măgulitoare la adresa încercării chinezilor de a limita libera exprimare și în Taiwan.

Răspunsul companiei chineze Seasun a fost să rupă total cooperarea cu Wanin și să renunțe astfel la cei 1,5 milioane de utilizatori din Taiwan și, pe cale de consecință, la aproape jumatate din veniturile sale.

Asta vine după mulți ani de investiții făcute de propaganda comunistă chineză pentru a-i câștiga pe tinerii din Taiwan, între aceștia fiind destui cei care nu mai vedeau China comunistă ca pe un Imperiu al răului, așa cum este în realitate.

Acum însă lucrurile se schimbă și China pierde tot ce părea că putuse câștiga defintiv în inimile și mințile oamenilor până la începutul anului acestuia, chiar și acolo unde făcuse cele mai mari investiții de imagine și unde avea interese strategice majore – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.