Siegfried Mureșan, semnal de alarmă: "Să ne protejăm de COVID-19, dar și de epidemia de fake news rusesc!"


Siegfried Mureșan, semnal de alarmă: "Să ne protejăm de COVID-19, dar și de epidemia de fake news rusesc!"

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan atrage atenția asupra intensificării procesului de dezinformare orchestrat de Kremlin în contextul pandemiei COVID-19, scopul fiind alimentarea panicii la nivel mondial, respectiv slăbirea NATO, UE și SUA.

"Aproape 300 de cazuri de dezinformări cu privire la coronavirus a numărat „East Stratcom Task Force” - echipa de experți în combaterea dezinformării ruse din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă", subliniază liberalul.

Siegfried Mureșan, pe Facebook: "❗️ Presa rusă finanțată direct de la Kremlin și apropiată Federației Ruse profită de această criză globală și propagă dezinformări care ajung la fiecare dintre noi❗️

Scopul lor este de a alimenta panica și neîncrederea în rândul oamenilor și de a slăbi Uniunea Europeană, SUA și NATO.

ℹ️ Aproape 300 de cazuri de dezinformări cu privire la coronavirus a numărat „East Stratcom Task Force” - echipa de experți în combaterea dezinformării ruse din cadrul Serviciului European de Acțiune Externă.

Iată cele mai „populare” dintre ele:

1. Virusul a fost creat de Statele Uniune ale Americii. – FAKE NEWS!

➡️ Uniunea Europeană nu este capabilă să răspundă la această criză. - FAKE NEWS!

➡️ Coronavirusul nu este o problemă serioasă. - FAKE NEWS!

➡️ Este un plan al elitei globale. - FAKE NEWS!

➡️ Coronavirusul a fost creat probabil de NATO. - FAKE NEWS!

➡️ Zincul poate ucide coronavirusul. - FAKE NEWS!

➡️ Mutația cornavirusului ar putea fi cauzată de tehnologia 5G. - FAKE NEWS!

Puteți afla AICI care sunt cele mai cunoscute site-uri pro-Kremlin care au ca scop dezinformarea noastră.

În această perioadă de criză trebuie să nu uităm cine sunt prietenii României și ai Uniunii Europene. Federația Rusă nu este unul dintre ei și o dovedește din nou prin modul în care atacă Europa pe timp de criză.

Trebuie să ne protejăm de pandemia de coronavirus, dar și de epidemia de „fake news” rusesc! Trebuie să verificăm din mai surse oficiale orice informație pe care o citim despre COVID-19 ca să nu cădem victime dezinformării".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.