Iranul atinge o nouă culme a ridicolului: Garda Revoluționară a anunțat crearea unui RADAR pentru detectarea Covid-19!


  • ACP
  • Apr 16, 2020 18:17
  • 2871
Iranul atinge o nouă culme a ridicolului: Garda Revoluționară a anunțat crearea unui RADAR pentru detectarea Covid-19!

Faptul că regimul totalitar din Iran își conduce țara prin violență și minciună nu e vreun secret – oamenii nu pot fi înrobiți decât prin teroare și minciună.

Ayatollahii criminali care își conduc țara din Teheran pun, ca și comuniștii, mare preț pe propagandă, pe repetarea unor minciuni până când lumea ar trebui să înceapă să le accepte. În acest sens, regimul islamic obișnuiește să își facă un titlu de glorie din superioritatea civilizației pe care ar fi produs-o, marea performanță științifică a iranienilor conduși de ayatollahi fiind, de multa vreme, o poveste comună pentru propaganda Teheranului, dar și foarte caraghioasă.

Dacă în anii trecuți erau prezentate presei false culmi tehnice, ca avioanele de luptă de ultimă generație, care ar fi trebuit să fie comparabile cu cele americane, dar erau doar niște machete fanteziste ce erau rapid ascunse după câteva sesiuni de prezentare care provocau râsul întregii prese internaționale, acum, în perioada coronavirusului, propaganda a venit cu false soluții la problema curentă, la pandemie. Una dintre fanteziile prezentate de propagandă ca fapt real a fost informația oferită presei de Ministrul Sănătății, Saeed Namaki, în 22 martie, că ar fi fost testați pentru coronavirus 33 milioane de iranieni până la acel moment, printer care 40.000 de cadre medicale – mai multe detalii AICI.

Acum Iranul prezinta altă ”performanță” majoră, care ar trebui să crească prestigiul Teheranului – Garda Revoluționară, care este instrumentul armat ce protejează regimul dictatorial, ținând populația sub teroare, ar fi produs un tester avansat, practic un radar care folosește unde electromagnetice pentru descoperirea persoanelor infectate de coronavirus. ”Radarul” ar detecta persoanele bolnave de la distanța de 100 de metri prin crearea unui câmp magnetic ”citit” de o antenă care recepționează semnalele virusurilor din persoanele infectate ori așezate pe diverse materiale.

”Radarul” va fi folosit și pentru a fi descoperite zonele care trebuie dezinfectate, dar și pentru a fi testați mult mai eficient iranienii suspecți că ar fi purtători, deși, până la momentul asta ar fi trebuit să fie aproape toți testați, judecând după numarul de teste despre care s-a spus că au fost făcute până pe 22 martie.

Hossein Salami, generalul care conduce Garda Revoluționară, a declarat presei, cu prilejul propagandistic al prezentării dispozitivului, că în urma testelor efectuate în spitale au constatat că acesta ar avea o precizie de peste 80% și că versiunile ulterioare vor putea descoperi și alte virusuri – mai multe detalii AICI.

În presa internațională s-a lămurit însă faptul că dispozitivul prezentat de regimul criminal de la Teheran este doar carcasa unui fals detector de bombe, ceea ce nu ar trebui să fie vreo mare surpriză, când e cât se poate de clar că ayatolahii pot aduce lumii doar minciună și teroare – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.