Cum atacă propaganda rusă parteneriatul cu SUA: de la minciunile lui Tolontan și Nistorescu la demența ortodoxinfo.ro. ”Nu doar fake news, ci fake news bine gătit în Rusia!”


Cum atacă propaganda rusă parteneriatul cu SUA: de la minciunile lui Tolontan și Nistorescu la demența ortodoxinfo.ro. ”Nu doar fake news, ci fake news bine gătit în Rusia!”

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) avertizează, pe Facebook, cu privire la o serie de conivențe otrăvitoare ale propagandei rusești: site-ul ortodoxinfo.ro – recent închis de Ancom, pentru feke news – făcea același joc mizerabil cu Libertatea lui Cătălin Tolontan și Cotidianul lui Cornel Nistorescu, în ianuarie 2020, când rostogoleau minciuna că trupele militare americane de la baza Kogălniceanu ar fi făcut trafic cu femei. Atât ortodoxinfo.ro cât și Cotidianul făceau legătura cu ”dezvăluirile” investigatorilor lui Tolontan privind baza de la Deveselu.  

Vă prezentăm comentariile lui Mircea Marian:

”Ancom a inchis site-ul ortodoxinfo.ro, unde, printre altele, se anunța că ‹Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare›. Fake news.

Interesant e că, în ianuarie 2020, acest site avea aceeași direcție de atac ca și Cotidianul lui Nistorescu: la baza Kogălniceanu, trupele militare americane ar face trafic de femei. Și, bineînțeles, făceau legătura cu ‹dezvăluirile› din Libertatea lui Tolontan despre traficul de femei de la baza de la Deveselu (btw, unde o fi urmarea promisă de investigatorii lui Tolo, de probat nu au probat nimic, dar au produs mult zgomot și fum...).

Așa, ca să vedem increngăturile propagandei rusești, cum se sapă, mai mult sau mai puțin subtil, la parteneriatul strategic cu SUA.
Nu doar fake news, ci fake news bine gătit în Rusia”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.