Familia lui Kim Jong Un, un secret care nu mai e așa secret. Soția tiranului ar fi însărcinată cu cel de-al patrulea copil al cuplului


Familia lui Kim Jong Un, un secret care nu mai e așa secret. Soția tiranului ar fi însărcinată cu cel de-al patrulea copil al cuplului

Consultați recent de presa vestică, majoritatea dezertorilor nord-coreeni, aflați în azil politic în diverse state occidentale, sunt de acord într-un punct: moartea lui Kim Jong Un, dacă s-ar fi produs, nu ar fi fost niciodată dezvăluită de surse apropiate tiranului comunist, astfel încât ea să ajungă mai întâi în presa japoneză sau americană. Între timp, spionajul sud-coreean a lămurit situația pe baza informațiilor obținute cu ajutorul sateliților. Detalii AICI.

Joo Sung-ha, un jurnalist evadat din iadul comunist nord-coreean, a scris pe Facebook că nu este exclus ca dictatorul să aibă probleme de sănătate, dar că are zero încredere în relatările despre gravitatea stării sale. „Sănătatea familiei Kim este unul dintre cele mai bine păzite secrete ale țării”, a spus el.

Un alt secret bine păzit este chiar familia intimă a tiranului: soția și copiii, despre care se știu vag câteva lucruri și s-a speculat enorm în contextul presupusei morți a liderului suprem.

Potrivit presei britanice, Kim Jong Un și soția sa Ri Sol Ju, o fostă cântăreață foarte frumoasă, ar avea trei copii, cu vârsta cuprinse între trei și zece ani.

Numărul copiilor tiranului și vârstele acestora ar fi fost aflate în timpul unei discuții pe care acesta a avut-o cu secretarul de stat american Mike Pompeo, în aprilie 2018, în capitala nord-coreeană Pyongyang. Tema dialogului era dezarmarea nucleară și Kim Jong Un ar fi mai spus atunci că nu-și dorește ca succesorii săi să ducă povara armelor nucleare atunci când vor prelua putere.

Potrivit unui fost oficial CIA, Andrew Kim, care îl însoțea atunci pe Pompeo, liderului comunist ar fi spus: „Sunt tată și soț. Am copii. Și nu mi doresc ca ei să care această povară imensă toată viața lor”.

Potrivit unor informații obținute de serviciile secrete care spionează Coreea de Nord, primul copil al cuplului prezidențial, căsătorit în 2009, s-a născut în 2010

Informații despre cel de-al doilea copil al cuplului au fost făcute publice de fostul star NBA Dennis Rodman, un apropiat al lui Kim Jong Un, care a vizitat Coreea de Nord în 2013, la invitația tiranului. El a dezvăluit, la întoarcerea în SUA, că Ri Sol Ju a născut de curând o fetiță și a lăudat calitățile de tată ale dictatorului. „Am ținut în brațe fetița și am vorbit puțin cu mama ei. El este un tată bun. Au o familie foarte frumoasă”, a povestit Rodman.

La finalul lunii august 2017, serviciile secrete sud-coreene au transmis că partenera liderului comunist a născut din nou. Aceleași servicii ar fi dezvăluit recent Parlamentului sud-coreean că Ri Sol Ju este însărcinată pentru a patra oară,  relatează Korean Herlad.

Kim Jong Un își dorește continuarea dinastiei prin unul din copiii săi și nu a desemnat niciodată un posibil succesor din afara familiei sale restrânse, chiar dacă, în contextul presupusei morți a tiranului, s-a speculat enorm în jurul surorii sale, Kim Yo Jong, văzută de presa occidentală drept urmașa acestuia în fruntea partidului și a țării. Este deci limpede că următorul lider nord-coreean va fi unul din descendenții direcți ai liderului suprem.

Surse:  The Sun, The Daily Mail, The Guardian

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.