O nouă ”modă” în Rusia lui Putin: Al doilea medic căzut de la etaj în doar o săptămână! Era în dizgrație, din pricina COVID-19


O nouă ”modă” în Rusia lui Putin: Al doilea medic căzut de la etaj în doar o săptămână! Era în dizgrație, din pricina COVID-19

Un al doilea medic rus a căzut dintr-o clădire a unui spital în doar o singură săptămână, în timp ce sistemul de sănătate al țării continuă să se lupte cu pandemia coronavirusului, transmite The Moscow Times, citat de Universul.ro.

Autoritățile au declarat decesul ”un accident tragic”.

Natalia Lebedeva, medic ofițerul șef la un centru de pregătire pentru cosmonauți din afara Moscovei, a plonjat, vineri, de la fereastra unui salon din spitalul în care fusese internată cu simptome Covid-19, la începutul săptămânii trecute.

„Natalia Lebedeva a murit tragic, într-un accident petrecut 24 aprilie”, a declarat un reprezentant al angajatorului femeii, Agenția Federală Micro-Biologică.

Potrivit instituției, moartea Nataliei Lebedeva este cercetată în comun cu Comitetul de Investigații al Rusiei.

Relatări neconfirmate oficial, care citează spusele unor colegi de-ai femeii, au sugerat că Lebedeva ar fi putut să se sinucidă după ce s-a confruntat cu acuzații că a permis extinderea unui focar Covid-19 care a afectat personalul medical din unitatea la care lucra. Lebedeva ar fi contractat Covid-19 de la colegii de la Star City, pe care i-a ajutat să se interneze.

Știrea morții Nataliei Lebedeva vine la câteva zile după ce medicul-șef al unui spital din Siberia, transformat în centru de tratare a cazurilor de coronavirus, a căzut de la etajul cinci al clădirii, chiar în urma unor discuții avute cu oficialii din domeniul sănătății. S-a spus că Yelena Nepomnyashchaya, care se opusese admiterii pacienților cu Covid-19 din cauza lipsei de echipament de protecție și a lipsei de instruire a personalului, a ajuns în stare critică.

Numele Nataliei Lebedeva apare alături de alți 71 de medici ruși și belaruși care au murit din cauza complicațiilor legate de coronavirus, într-o listă neoficială compilată de colegii lor, suspicioși în fața datelor raportate oficial.

Șeful centrului spațial rus a declarat că, până luni, 111 lucrători din industria de profil fuseseră infectați cu Covid-19, dintre care trei au murit.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.