Ziua mondială a libertății presei. Ce credea regretatul Senior Corneliu Coposu despre rosturile și menirea presei românești

Ziua mondială a libertății presei. Ce credea regretatul Senior Corneliu Coposu despre rosturile și menirea presei românești

Cu prilejul Zilei Mondiale a Libertății Presei, președintele executiv al Fundației Corneliu Coposu – l-am numit pe domnul Ion-Andrei Gherasim, fost șef de cabinet al regretatului Senior – amintește, pe Facebook, ce credea Coposu (la rându-i jurnalist în tinerețe) despre rosturile și menirea presei românești:

”3 mai a fost desemnată ca ziua mondială a libertății presei. Pentru toți cei care se luptă neîncetat pentru a scrie și a transmite adevărul și numai adevărul, indiferent cât de mult ar putea supăra sau deranja, împreună cu urarea de ‹La mulți și prodigioși ani!› le lăsăm aici minunatele cuvinte ale celui care a fost ziarist în tinerețe, Seniorul Corneliu Coposu:

‹Ziariștii însuflețiți de dragostea de țară și de dorința de
a-și închina priceperea, talentul și condeiele în slujba adevărului și a viitorului românesc, trebuie să se bucure de prețuirea și gratitudinea cetățenilor conștienți.

Rolul presei noastre este hotărâtor pentru opera de educație civică și informare onestă a națiunii, în spiritul tradițional al moralei creștine, al dreptății sociale, al restaurării instituțiilor democratice și pentru promovarea reconcilierii naționale›. (Corneliu Coposu – 1992)”.