Ludovic Orban, despre criza economică: "Pot să vă spun că, față de previziunile unor analiști privitor la căderea economică, lucrurile stau mai bine decât ne așteptam!"


Ludovic Orban, despre criza economică: "Pot să vă spun că, față de previziunile unor analiști privitor la căderea economică, lucrurile stau mai bine decât ne așteptam!"

Criza economică este, fără îndoială, apanajul crizei medicale, astfel că toată populația României se așteaptă la vremuri foarte dificile. Nu același lucru crede premierul Ludovic Orban, care a susținut în cadrul unei declarații de presă făcute astăzi faptul că scăderile economiei sunt mai mici decât s-a previzionat și că se poate vorbi despre o criză economică mult mai puțin dură decât se așteaptă populația României.

Cumva, mesajul premierului a vrut să fie unul liniștitor, vorbind preponderent despre revitalizarea economiei și despre revenirea situației la normal. De asemenea, acesta le-a spus oamenilor că restricțiile impuse în perioada stării de urgență n-au fost, nici pe departe, dorința lui, ca premier al țării.

“Sigur că aceste măsuri au fost dispuse doar pentru a reduce riscul de răspândire și ne propunem ca după data de 15 mai, în mod gradual, să eliminăm restricțiile, având la bază un singur criteriu: riscul epidemiologic. Această reducere a restricțiilor se va face întâi pentru restricțiile care generează cel mai mic risc epidemiologic (...) pentru fiecare ridicare de restricții vom aștepta o perioadă să vedem efectele. Perioada va fi de 14, 15 zile, pentru că e perioada în care se manifestă virusul și putem să verificăm în ce măsură ridicarea anumitor restricții afectează răspândirea virusului.”, a susținut premierul.

Dar cel mai important aspect semnalat de premier în această seară este acela că economia nu se găsește în starea critică pe care o anticipau toți specialiștii în domeniu. El spune că măsurile luate de guvern au limitat efectele negative în domeniul economiei.

“O atenție deosebită am acordat-o în această perioadă economiei. Și chiar dacă am luat măsuri de restricție, obiectivul nostru a fost să afectăm într-o măsură cât mai mică economia. Orice activitate economică pentru care riscul de răspândire nu era mare am permis desfășurarea ei. Din capul locului, nu s-au închis șantierele. De asemenea, am permis toate acele activități economice necesare pentru economie, a căror restricții ar fi putut afecta economia foarte grav. Din acest motiv pot să vă spun că față de previziunile unor analiști privitor la căderea economică, lucrurile stau mai bine decât ne așteptam. Ne-am uitat inclusiv la încasările bugetului de stat și la bugetul de sănătate. Scăderile sunt mai mici decât previunile care au fost făcute.”, a spus Ludovic Orban în această seară. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.