Hai, liberare!


Hai, liberare!

Într-o săptămână, România intră în prima fază a relaxării după pandemia virusului chinezesc. Din fericire, ieșim cu toții întregi la cap, iar discuțiile despre economia României sau despre viitoarele alegeri ocupă din ce în ce mai mult spațiu în discursul românilor. Doar televiziunile insistă cu COVID-19, într-o încercare de prozelitism printre oamenii hipnotizați de Arafat, Rafila și OMS.

Da, din punctul meu de vedere, organizarea alegerilor locale și parlamentare este mai importantă decât începerea școlilor sau prelungirea restricțiilor. Niciodată, în istoria recentă, România nu a avut posibilitatea să își cunoască conducătorii ca acum. Niciodată nu am avut posibilitatea, reală, de a-i vedea pe cei pe care i-am ales, la treabă și nu am știut cât și ce sunt în stare să facă pentru noi. Acum, românii pot vota în cunoștință de cauză, nu mai târziu, la anul. Electoratul are memorie scurtă și de cele mai multe ori votează în funcție de beneficiile imediate.

Niciodată, până acum, nu am cunoscut atâția români care știu numele miniștrilor împlicați în gestionarea pandemiei, care știu ce a făcut fiecare, când a greșit și când a avut a dreptate. Românii pot compara acum măsurile luate în țară cu ceea ce s-a întâmplat în celelalte țări afectate.

15 mai este mai mult decât data ridicării restricțiilor. Este momentul când vom ști dacă Bisericile vor fi deschise și dacă ni se permite să pășim, din nou, acolo unde ne e cel mai bine și unde ne simțim în siguranță. 15 mai este ziua în care responsabilitatea revine românilor, ziua în care statul ne consideră destul de maturi încât să ne purtăm singuri de grijă. Este examenul nostru, dar este și al lor, al politicienilor.

Alegerile trebuie să aibă loc acum, cât mai repede. Mai departe de calcule politice, sondaje și mize electorale, ceea ce vor vota românii anul acesta va fi ceea ce îi reprezintă. Nu ne mai putem întoarce la „nu am știut, nu m-a interesat, m-a păcălit”, pentru că ai avut, măi românule, 2 luni de stat în casă, la televizor, pe Facebook și la telefon ca să te lămurești.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.