Un deputat PNL acuză direct China și OMS de crime împotriva umanității. Sinistrul Tedros Adhanom


Un deputat PNL acuză direct China și OMS de crime împotriva umanității. Sinistrul Tedros Adhanom

Deputatul PNL Matei Dobrovie a acuzat direct OMS și China de crime împotriva umanității în contextul pandemiei COVID-19: "Modul în care (nu) au acționat și comunicat China și OMS a dus la răspândirea virusului în toată lumea și din păcate la pierderea multor vieți omenești".

Totodată, Matei Dobrovie a invocat un exemplu care relevă că actualul șef al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom, a minimalizat în 2006, precum în cazul COVID-19, și efectele holerei, pe vremea când era ministru al Sănătății în Etiopia

Dobrovie, pe Facebook: "Potrivit unui raport al unui serviciu de informații german, președintele chinez Xi Jinping i-ar fi cerut șefului OMS să nu dezvăluie că virusul este de fapt transmisibil de la om la om şi să întârzie declararea focarului de virus Wuhan o pandemie. Chiar dacă China și OMS neagă că a existat o discuție telefonică în acest sens, modul în care s-a comportat Tedros în trecut pare să confirme această ipoteză.

În calitate de ministru al Sănătății în Etiopia, atunci când țara sa a fost lovită de holeră în 2006, Tedros a minimalizat situația, pe motiv că nu există destule teste disponibile pentru a stabili că este vorba despre o epidemie. Ne amintim cât i-a luat să declare pandemia de coronavirus, cum a negat evidențele, a spus că nu se transmite de la om la om, și a cerut țărilor să-și țină deschise granițele pentru cetățenii chinezi.

Totul pentru a nu supăra un regim autoritar, dominat de PCC, la fel cum în țara sa a slujit miliției aflate la putere și apoi în calitate de director OMS l-a nominalizat pe dictatorul din Zimbabwe, Robert Mugabe, ambasador al bunăvoinței din partea OMS pentru (bolile netransmisibile) în Africa.

În orice caz, modul în care (nu) au acționat și comunicat China și OMS a dus la răspândirea virusului în toată lumea și din păcate la pierderea multor vieți omenești. Dacă ar fi știut din timp cu ce se confruntă, unele țări ar fi luat măsuri mai devreme și s-ar fi putut reduce magnitudinea crizei".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.