EXCLUSIV Primarul PSD Daniel Florea și-a numit oamenii de casă în vârful instituțiilor de utilitate publică din Sectorul 5. Cine sunt personajele


EXCLUSIV Primarul PSD Daniel Florea și-a numit oamenii de casă în vârful instituțiilor de utilitate publică din Sectorul 5. Cine sunt personajele

Profitând de faptul că atenția presei este acaparată de problemele și situațiile generate de pandemia Covid-19, primarul PSD-ist al Sectorului 5 – ne referim la controversatul Daniel Florea – a numit, zilele acestea, o nouă garnitură de directori la vârful instituțiilor de utilitate publică aflate în subordinea Consiliului Local.

Așa cum veți vedea în cele ce urmează, toate numirile vin din Constanța și Călărași, din motive lesne de înțeles: în prezent PSD-ist, Daniel Florea este originar din Constanța, odinioară a fost membru al PDL Constanța și, ulterior, deputat PDL de Călărași. Tatăl lui Daniel Florea a fost șeful IPJ Constanța și IPJ Călărași. Pe cale de consecință, toți directorii (și nu numai) numiți și promovați de Daniel Florea fie îi sunt prieteni și vechi colaboratori, fie sunt susținuți de aceștia.

Adriana Dan a fost numită, recent, la conducerea Administrației Piețelor S5. E din Constanța și, potrivit surselor Podul.ro, este protejată intens de un alt nume controversat al administrației Florea: Valentin Burlacu, șef al Poliției Locale S5, de loc din Medgidia. Burlacu a activat în cadrul IGP Constanța. Numirea Adrianei Dan s-a făcut prin mazilirea lui Paul Lăzărescu, fostul director susținut de Marian Vanghelie. Deși vorbim de o instituție de utilitate publică plătită cu bani publici, precizăm că, în trecut, Administrația Piețelor S5 i-a făcut campanie electorală destrăbălată lui Marian Vanghelie. Acum îi face lui Daniel Florea, evident.

Tânărul Mair Amza (foto) a fost propulsat, recent, la șefia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului S5. Este de origine tătărească și e din Eforie. Până nu demult funcția a fost ocupată de Florentina Popescu, aceasta fiind, evident, o apropiată a lui Marian Vanghelie. Vă amintim că Sectorul 5 întâmpină mari probleme în domeniul protecției copilului, având în vedere că este vorba de cel mai sărac cartier al Capitalei. 

La Direcția de infrastructură edilitară, director este Lucian Bogza, finul lui Ovidiu Brăiloiu, fostul primar PSD-ist din Eforie, cel care a fost găsit mort în condiții suspecte, în vara lui 2017, într-o cameră a Hotelului Ambasador din Capitală. Socrul lui Brăiloiu a ocupat funcții importante în cadrul IPJ Constanța și a fost prieten apropiat cu tatăl lui Florea. De notat și că cei mai mulți dintre cei angajați în poziții de decizie în structurile Primăriei S5 sunt, de regulă, veniți pe o filieră polițistă sau sunt pensionari din Poliție. De altfel, viceprimarul S5 este Marian Țigănuș, fost milițian suspectat de favorizarea clanului interlop Cămătaru (și nu numai), fiind anchetat pentru asta.

Un alt fin al lui Ovidiu Brăiloiu dar și cumătru al fostului pușcăriaș Relu Fenechiu este Salavastru Valerian, directorul Taxe și Impozite S5.

De notat că Daniel Florea l-a ușchit și pe Vincențiu Antonescu, când a desființat ADP S5, acesta fiind tot om de casă al lui Vanghelie și fost director al RATB.

Potrivit surselor Podul.ro, motivația mazilirilor este duală: pe de o parte, Florea și-a impus oamenii în locul celor controlați de Vanghelie, mișcare în perspectiva alegerilor locale și parlamentare, pe de altă parte, directorii demiși s-au codit să facă achiziții directe de la firmele cu care lucrează de regulă Primăria Sectorului 5. Multe dintre acestea sunt firme de apartament din Constanța și Călărași.

Aceleași surse susțin că, în prezent, Vanghelie – aflat mai aproape de pușcărie decât de o revenire în forță în prim-planul politicii – ia în calcul să-l arunce în lupta pentru Primăria S5 pe finul său, Cătălin Stochiță, pentru a încerca să rupă din procentele lui Daniel Florea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.