CTP, revoltat de felul în care s-a făcut trecerea la starea de alertă: „Mă simt umilit și desconsiderat”


CTP, revoltat de felul în care s-a făcut trecerea la starea de alertă: „Mă simt umilit și desconsiderat”

Din motive inexplicabile, Guvernul a menținut „suspansul” până aproape de miezul nopții de joi spre vineri, anunțând abia pe ultima sută de metri măsurile care se instituite odată cu trecerea de la starea de urgență la cea de alertă.

Situația a iscat numeroase critici și comentarii ironice în rețelele sociale. Și chiar dacă părea într-o vreme în relații tensionate cu fosta sa gazdă tv de la Digi 24, Cosmin Prelipceanu, Cristian Tudor Popescu a intrat în direct, în emisiunea acestuia, în jurul orelor 23.00 și a comentat revoltat întreaga situație:

„Acum este ora 11:00. Bănuiesc că foarte mulți dintre români se simt așa cum mă simt și eu în clipa de față.

Mă simt umilit și desconsiderat, pentru că nu poate fi normal ca să stăm la 11:00 - când la 12:00 se închide starea de urgență - să stăm cu urechile ciulite o țară întreagă ca să aflăm ce ni se va întâmpla peste o oră.

Este o situație grotescă și umilitoare pentru cetățeni, mai ales că președintele țării, domnul Iohannis, a anunțat fără să îl oblige nimeni, cu aproape o lună în urmă, că la această dată - 14-15 mai - încetează starea de urgență.

Deci Guvernul a avut tot timpul, de atunci, pentru a pune la punct acest proiect și a nu avea această tarantelă între CCR, Parlament și Guvern care - ar fi o iluzie pentru jurnaliști să-și închipuie că oamenii sunt interesați acum de toate aceste cârciocării juridice și avocățești. Nu sunt interesați oamenii de așa ceva. Ei vor să știe ce fac mâine. 

Și mâine, de pildă, nu știe nimeni - un element fizic important și nou: masca - pentru că el capătă putere de lege. Masca nu a avut putere de lege până acum. O purtai sau nu o purtai, după cum doreai. Acum, masca este obligatorie prin lege. Știe cineva, dacă mâine dimineață trebuie să ieșim, ce facem în acest caz? Găsim la farmacie măști? Găsim la farmacie măști cu 10 bani bucata și nu cu 10 lei bucata? 

Pentru că în ultima vreme, prețurile măștilor s-au dus spre 10 lei bucata. Nu știe nimeni nimic despre asta. Știm că vom primi, de pildă, măști și mănuși, eventual, la intrarea în supermarket? Pentru că așa ne-au spus guvernanții. „Domne, asta e treaba proprietarilor de supermarketuri...”. Știm așa ceva? O să fim întâmpinați cu măști mâine dimineață la supermarket?

La autobuz, cineva vine, se urcă și n-are mască. Să zicem că-i face observație șoferul... Să presupunem că-i face. „N-aveți mască!”. „Păi, n-am găsit!”. Sau, „N-am bani să-mi iau, că-s prea scumpe!”. Atunci ar trebui să existe la șofer, în fiecare mijloc de transport în comun, să existe un pachet, un stoc de măști din care să i se dea respectivului o mască ca să se urce în autobuz cu ceilalți călători. 

Toate astea sunt în aer, total. Nu știe nimeni de fapt, practic, ce se va întâmpla. Auzim numai aceste texte de lege și de scandal. ”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.