Cei mai abjecți oameni ai RUSIEI au ”demonstrat” în Piața Victoriei. Dar odată cu ei a mai fost o demonstrație acolo


  • ACP
  • May 15, 2020 10:03
  • 4072
Cei mai abjecți oameni ai RUSIEI au ”demonstrat” în Piața Victoriei. Dar odată cu ei a mai fost o demonstrație acolo

Vineri seara au avut loc concomitent în Piața Victoriei două demonstrații într-una – cea a câtorva dintre cei sătui de încălcarea brutală a majorității drepturilor și libertăților noastre din partea administrației Iohannis-Orban, dar și îngrijorați de direcția în care se merge acum – și cealaltă, a celor mai grețoși propagandiști ai Kremlinului, rusofili purulenți care aduc mereu cu ei și legiunea de exotici pe care te-ai aștepta să-i vezi purtând coifuri de staniol dacă ai știi ce susțin.

Inevitabil, evident că cei mai vizibili au fost indivizii care sunt mai cunoscuți și mai pestriți. Nu ai cum să nu remarci din prima un grup format din Adrian Severin, Iulian Capsali și alți minioni ai canalelor de propagandă ruse de la noi, antivacciniști, ”daci liberi” ș.a.m.d., personaje care sunt natural de partea PSD, așadar inamici ai lui Klaus Iohannis. La fel, dacă e și Floricica Dansatoarea la o demonstrație, e musai să fie pomenită de presa. Și e la fel de evident că cei care chiar au venit să protesteze împotriva hotărârilor abuzive ale actualei conduceri a statului, ale limitării excesive, fără rost, a majorității drepturilor și libertăților noastre, nu au putut fi la fel de ușor observabili sau ușor de pomenit, câtă vreme oamenii aceștia, anonimi pentru media, nu aduc nici rating nici vizualizări.

Blocarea fără discernamant a activității economice, care a dus la sărăcirea cvasiinstantanee a unui număr imens de oameni, interzicerea anapoda, în totalitate, a serviciului public de cult al bisericilor, amenzile imense, inumane, probabil cele mai mari din lume, cu care s-au mai și lăudat cei de la guvern, închiderea întregii activități a spitalelor care funcționează acum numai pentru tratarea celor cu Covid-19, dar și faptul că principalele zone de contagiune au fost cele adminstrate de stat, sunt parte din nemulțumirile imense care se adună și se vor face auzite iar în Piața Victoriei sau poate doar pe rețelele sociale, chiar daca cei care le vor striga vor avea din nou vocile parazitate de Floriceii Dansatori de la Sputnik sau de la Psihiatrie.

Istoric, mișcarea antifascistă a fost absolut legitimă și necesară, chiar daca cei care au clamat și clamează dreptul de proprietate asupra ei sunt tocmai comuniștii. La fel, mișcarea anticomunistă a fost și este indiscutabil necesară și cât se poate de legitimă, deși, de-a lungul istorie au existat și personaje de factură totalitară care au pretins că lupta împotriva comunismului ar fi fost a lor.

Era oare dezonorant să lupți împotriva curentelor totalitare, doar pentru că luptele erau parazitate, în funcție de zone și interese, de tot felul de nemernici?

E acum nepotrivit să protestezi împotriva ordinelor care au înghețat aproape toate activitățile din țară și ne-au transformat în niște suspecți de bioterorism pe toți cei care avem de gând să strănutăm sau doar să ieșim afară fără mască pe figură? Nu e în regulă să existe proteste împotriva numeroaselor abuzuri polițienești?

Evident, nu-i putem acuza pe cei din Victoriei și de la Cotroceni că ar fi comparabili cu comuniștii ori cu fasciștii, nu este vorba despre asta, deși multe din măsurile luate de ei în vrema pandemiei arată exact ca o împlinire a celor mai îndrăznețe visuri totalitare din secolul XX.

Domnul Iohannis a explicat clar – nu se va reveni la viața liberă de dinaintea pandemiei, până nu vom scăpa de pericolul noului coronavirus. Iar cei de la Organizația Mondială a Sănătății insistă că e posibil să nu mai putem scăpa niciodată de el. Așadar e posibil să trăim de aici înainte doar cu voie de la guvern, cu declarație detaliată și cerere pentru fiecare mișcare. Putem refuza acest fel de viață?

Putem protesta împotriva nebuniei acesteia? Păi dacă fac asta și Adrian Severin cu Capsali, nu! Iar dacă se bagă și galeriile de fotbal în povestea asta, mai bine rămânem noi, copiii și părinții noștri, la dispoziția ordinelor domnilor Iohannis, Arafat și Orban, oricât de absurde ori excesive ar fi acestea, cât vor dori acești domni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.