Planul diabolic al UDMR-PSD de a mai fura încă un an. Doi jurnaliști explică mizele inițiativei lui Hunor de la Senat care vine în sprijinul pesediștilor


Planul diabolic al UDMR-PSD de a mai fura încă un an. Doi jurnaliști explică mizele inițiativei lui Hunor de la Senat care vine în sprijinul pesediștilor

UDMR, în parteneriat cu PSD, forțează o nouă lovitură de proporții în Parlament. Mandatele tuturor aleşilor locali ar putea fi prelungite de la patru la cinci ani, dacă Senatul va adopta o iniţiativă legislativă propusă de UDMR. Într-un prim pas, iniţiativa a fost adoptată, tacit, de Camera Deputaţilor, condusă președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Propunerea a fost votată luni în Comisia de Administraţie Publică de senatorii PSD, UDMR şi ALDE, în timp ce PNL s-a abţinut. Inițiativa urmează să fie dezbătută şi de Comisia Juridică din Senat, după care va fi supusă dezbaterii şi votului în plenul Senatului, care are rol de for decizional. 

Senatoarea USR Florina Presadă a fost singura care s-a opus în Comisia de Administrație Publică. Presadă a atras atenția că PSD, UDMR și ALDE fug de alegeri ca dracul de tămâie, încât s-ar alege cu mai puține mandate de aleși locali în cazul în care scrutinul electoral ar avea loc în 2020. 

"Nimic nu e întâmplător. În sertarele Comisiei de Administrație Publică se află o altă propunere legislativă, de data asta a PSD, cu același obiect: mandatele aleșilor locali să aibă 5 ani, nu 4 ani. Depusă anul trecut, ea modifica un articol din Legea administrației publice locale dar care a fost abrogat prin Codul Administrativ. Nu a mai ajuns niciodată la plen, deși aceasta are raport de respingere", a mai spus senatoarea USR. 

Presadă, pe Facebook: "UDMR, PSD și ALDE vor ca mandatele aleșilor locali să fie de 5 ani în loc de 4 ani.

Tocmai ce s-a adoptat un raport de admitere în Comisia de Administrație Publică de la Senat pe marginea unei propuneri legislative venite de la UDMR, cu motivația că 4 ani nu sunt suficienți pentru un ales local ca să facă treabă, mai ales dacă are proiecte europene în derulare. Cică nu au timp primarii să arate ce pot timp de 4 ani!

Mai e nevoie de raportul Comisie Juridice și poate intra la vot în plen, Senatul fiind cameră decizională.

Nimic nu e întâmplător. În sertarele Comisiei de Administrație Publică se află o altă propunere legislativă, de data asta a PSD, cu același obiect: mandatele aleșilor locali să aibă 5 ani, nu 4 ani. Depusă anul trecut, ea modifica un articol din Legea administrației publice locale dar care a fost abrogat prin Codul Administrativ. Nu a mai ajuns niciodată la plen, deși aceasta are raport de respingere.

Vedeți cum își pasează mingea PSD și UDMR? Aceste partide țin cu dinții de actualele mandate și de cele viitoare, că nu au niciun interes să meargă în alegeri: s-ar alege cu mai puține mandate de aleși locali, căci românii s-au trezit!

Dacă ne amintim și de modificările făcute de PSD et co. la ordonanța privind stabilirea datei alegerilor locale, și inițiativa PSD privind prelungirea mandatelor aleșilor locali, vedem că PSD și „frații” săi UDMR și ALDE fug de alegeri ca dracul de tămâie. Vor să stea la cârma administrației publice locale cât de mult se poate. Dacă această inițiativă este adoptată, va deveni extrem de dificil de organizat alegeri locale și parlamentare în același an, miza inițială a anului 2020 înainte de pandemie.

Sunt convinsă însă că românii înțeleg jocul în interes de partid al PSD, UDMR și ALDE și vor vota în consecință la viitoarele alegeri.
Iubește România cu ochii deschiși!".

Totodată, jurnalistul Oreste Teodorescu a amintit că PSD și UDMR s-au opus virulent și alegerilor locale în două tururi, iar acum vor să mai stea 1 an la butoane pentru a jongla cu banii publici în stil infracțional. În acest context, Oreste a anunțat că va discuta cu o serie de analiști politici în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, în această seară de la ora 23, printre care și jurnalistul Răzvan Gheorghe, director Podul.ro. 

Oreste, pe Facebook: "UDMR-ul seamănă izbitor de mult cu noul Coronavirus! Pătrunde in organismul gazdei, după care multiplicând-și gena antinațională preia controlul deciziilor politice. Asimptomatici, așadar discreți, pândesc slăbirea sistemului imunitar national pentru a-și promova agenda iredentista!

Uite ca nici bine nu s-a stins scandalul trocului rușinos cu pesedeul, ca o noua inițiativa scandaloasa, marca UDMR ne zgârie retina și ne tulbura armonia. Senatul dominat copios de ciuma roșie a adoptat o inițiativa clocita de minitile separatiștilor lui Kelemen Hunor de a prelungi mandatele aleșilor locali de la patru la cinci ani...adică, după ce s-au opus furibund alegerii primarilor in doua tururi, acum, in cârdășie cu pesedistii și acoliții lor vor sa-si securizeze oamenii de paie cât mai multa vreme in funcții, deci la butoanele banului public, fără alegeri...

Și pentru ca in timp ce UDMR chitaie de dimineața pana seara, veșnic nemulțumit de situația minorității lor etnice ia hai sa vedem care este situația romanilor din Ungaria! Doar așa vom înțelege perfect dubla masura și ticăloșia unor băieți deștepți care profita de idioții utili din politica românească...

Vom face anamneza acestui caz împreuna cu Costin Georgescu, Marius Pascan, Petrisor Peiu, Bogdan Comaroni și Răzvan Gheorghe".

Mai mult, jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) a precizat că inițiativa UDMR-PSD are de fapt 2 scopuri, cel de a mai permite încă 1 an de furt din bani publici, cât și de a șterge cu buretele epoca PSDragnea pentru a spera că reușesc să mintă, din nou, o parte considerabilă din electorat

Mircea Marian, pe Facebook: "Proiectul PSD et. co prin care primarilor/ aleșilor locali li se prelungesc mandatele la 5 ani e doar o formulă prin care li se permite ăstora să mai fure un an. Nici o treabă cu coronavirusul. Sunt nenumărate țări unde s-au ținut alegeri - cu campanii on-line - și sunt tot felul de metode pentru a evita îmbulzelile de la urne: vot prin corespondență extins, vot întins pe mai multe zile... În California, de exemplu, s-au ținut alegeri parțiale pentru un loc liber în Congres în plină perioadă de restricții.

PSD ar pierde însă masiv la locale, dacă se țin acum, poate chiar mai mult de o treime din primării/ consilieri locali și județeni.

Un an ca să-și mai facă plinul și să mai uite lumea de Dragnea și Dăncilă, ăsta e planul PSD".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.