Felicitări, PNL: ați oferit PSD eroul de care are nevoie. Doar DNA mai poate opri ascensiunea dr. Arafat!


Felicitări, PNL: ați oferit PSD eroul de care are nevoie. Doar DNA mai poate opri ascensiunea dr. Arafat!

Am uitat de tinerii morți la Colectiv.

Am uitat de oamenii morți în Apuseni.

Am uitat de accidentul dramatic de pe lacul Sutghiol.

Guvernul PNL a reușit să-l facă pe dr. Raed Arafat eroul pandemiei. Cum ajunge un șarlatan salvatorul nației? Îl plimbi toată ziua prin fața presei, îi dai funcție și sarcini, iar odată cu ele vine și credibilitatea.

Desigur, nu era greu, fiindcă, după cum spune un proverb românesc, “Chiorul e rege în țara orbilor“. Guvernarea PNL a defilat pe la televizorul cu tot felul de mediocrități triste, care abia puteau să citească un text prost scris. Dr. Arafat, cu o lungă experiență la Antena 3, părea cel mai bun comunicator în aceste vremuri de criză.

Desigur, dacă PNL vrea să crească la sânul său un șarpe care, în 2014, apărea pe afișele PSD, anunțând că-l susține pe Victor Ponta, e problema sa. De altfel, acum circa o săptămână, dr. Arafat făcea fără rușine campanie pentru un primar PSD de sector, invitându-l să inspecteze împreună o investiție a guvernului într-un spital de stat.

Problema fundamentală este că domnul Raed Arafat este garanția că sistemul medical de stat va rămâne, și după această criză, neschimbat: corupt, politizat și criminal. Pentru românii simpli, este un lagăr de exterminare. Pentru mogulii din sistem, este sursa unor averi uriașe.

Singura rază, firavă, de speranță pe care o văd este dinspre DNA. Săptămâna trecută, majoritatea presei a ignorat o informație despre ancheta procurorilor militari în legătură cu un contract de 600 de milioane de euro, contract gestionat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Această instituție este subordonată secretarului de stat Raed Arafat. Un ziar de la București a prezentat o înregistrare în care dr. Arafat îl amenința pe câștigătorul licitației de atribuire a contractului, supărat că nu a ieșit cine trebuia. Cum câștigătorul licitației nu a cedat amenințărilor, dr. Arafat a anulat licitația. DNA anchetează acum posibilitatea ca licitația să fi fost anulată fiindcă firma favorită a lui Arafat nu a pus mâna pe acest contract uriaș. Însă, repet, speranța ca DNA să scoată la lumină matrapazlâcurile doctorului Arafat este firavă: pe perioada epidemiei, procurorii militari de la DNA au oprit cercetările în acest caz. Nici despre anchetarea marilor vinovați de drama de la Colectiv nu s-a mai auzit nimic.

Bătălia mea, o repet, nu-i cu acest personaj creat de Antena 3. Bătălia mea este cu un sistem medical de stat care omoară români. Însă, din 2012 până azi, a devenit clar că principalul obstacol în calea reformelor este dr. Raed Arafat. Până nu va fi schimbat, nu putem face reformă. Fără reformă, sute sau mii de români vor muri cu zile în spitalele de stat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.