VIDEO Cerșind atenție din partea presei, instigatorul Simion a dat buzna peste jurnaliști la sediile televiziunilor, supărat că nu îi este preluat un comunicat


VIDEO Cerșind atenție din partea presei, instigatorul Simion a dat buzna peste jurnaliști la sediile televiziunilor, supărat că nu îi este preluat un comunicat

Naționalistul extremist George Simion, instigator de meserie și lider al noului PRM (AUR), cu precizarea că nu dispune nici pe departe de bagajul cultural al ceaușistului Vadim Tudor, a făcut tărăboi astăzi prin București, supărat că nu îl bagă presa în seamă. 

Nemulțumit că presa nu a încurajat protestele din weekend împotriva "dictaturii GuWernerului" de pe vremea stării de urgență ce a fost declanșată din pricina epidemiei COVID-19, Simion s-a oprit în fața televiziunilor pentru a le claxona minute în șir, acuzându-le, de altfel, că nu îl bagă în seamă pentru că ar fi plătite de PNL. 

Deși a făcut mult tămbălău și scandal, Simion a rămas nebăgat în seamă, iar pe cale de consecință a trecut la următorul nivel de a cerși atenție, intrând în sediile televiziunilor. În cazul Realității PLUS, ultima televiziune hărțuită, Simion a pătruns până în platou, realizatoarea emisiunii având noroc că în acele momente era pauză de publicitate. (puteți urmări secvența AICI de la 01:00:00)

Al doilea motiv al nemulțumirii lui Simion a fost reprezentat de faptul că presa nu i-a preluat un comunicat prin care a anunțat că va organiza sâmbătă, 23 mai, un protest la Sebeș contra tăierii pădurilor, pentru instigator nefiind important că perioada imediat următoare este vitală pentru estomparea epidemiei COVID-19, manifestațiile fiind un factor care ar putea cataliza răspândirea coronavirusului și ne-ar putea arunca, din nou, într-o nedorită stare de urgență cu restricții poate chiar mai dure din partea autorităților. De subliniat că Simion se folosește de o temă extrem de sensibilă pentru români, cea a tăierii pădurilor, pentru a instiga contra presei care nu îi popularizează demersul.

Vedeți al doilea video cu tămbălăul făcut de Simion:  


Faptele lui Simion se încadrează la articolul 225 din Codul Penal - Violarea sediului profesional: "Pătrunderea fără drept, în orice mod, în oricare dintre sediile unde o persoană juridică sau fizică îşi desfăşoară activitatea profesională ori refuzul de a le părăsi la cererea persoanei îndreptăţite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă".

Circul lui Simion ne-a amintit de un alt naționalist extremist, Călin Mărincuș, care a vrut să se ia la trântă cu redacția Vice pentru că jurnaliștii de acolo sunt progresiști, el nefiind de acord cu ideile promovate de aceștia. 

Ce relata Redacția Vice: După primele momente suprarealiste, ne-am ridicat să le spunem că au intrat ilegal într-un spațiu privat, în care nu aveau voie, și că vom suna Poliția. Mărincuș a dat-o imediat la întors: "Dacă suntem într-un spațiu privat, atunci nici voi să nu mai scrieți despre mine și despre alții". (citiți AICI mai multe detalii) 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.