Asociația ”Parlamentul-90” condamnă cu duritate obrăznicia premierului prorus Ion Chicu: sfidează bunul simț, jignește demnitatea națională și aduce grave prejudicii morale și politice!


Asociația ”Parlamentul-90” condamnă cu duritate obrăznicia premierului prorus Ion Chicu: sfidează bunul simț, jignește demnitatea națională și aduce grave prejudicii morale și politice!

Asociația Obștească ”Parlamentul-90” – ne referim la deputații din primul Parlament democratic al R. Moldova – condamnă în termeni duri, într-un comunicat remis redacției, recentele atacuri românofobe lansate de premierul rusofil Ion Chicu, laolaltă cu ceilalți mercenari ai Moscovei.

”Declarațiile grobiene ale premierului Chicu, șeful  Guvernului de la Chișinău, în raport cu Guvernul României și a oficialilor Uniunii Europene, sfidează nu numai  bunul simț, dar și încalcă sacre valori general-umane, jignește demnitatea națională a cetățenilor Republicii Moldova, aduce grave prejudicii morale și politice pe plan intern și extern statului nostru.

Exprimăm profundă indignare, condamnăm și ne desolidarizăm de atitudinea iresponsabilă a premie­ru­lui Chicu. Asemenea declarații sunt incompatibile cu funcția de Prim-ministru al Guvernului Republicii Mol­dova”, se arată în comunicat.

De asemenea, foștii deputați ai primului Parlament democratic explică, de o manieră puțin spus emoționantă, faptul că românii de dincolo de Prut prețuiesc România și îi mulțumesc pentru importantele ajutoare acordate de-a lungul timpului, mizeriile debitate de rusofilii Chicu și Igor Dodon nefiind altceva decât emanații ale unui grup restrâns de mercenari, profitori și corupți care au capturat în prezent R. Moldova:

”Dincolo de mesajul descalificant al lui Ion Chicu, noi, deputații din Primul Parlament democratic al Republicii Moldova declarăm cu toată sinceritatea – timp de trei decenii am avut atâția prim-mi­niștri, în­cât e imposibil să le reținem numele, dar semințele dragostei față de neamul românesc pe care le-am se­­mă­nat pe pământul pârjolit al Basarabiei ocupate în acei ani, de la Podul de flori la Declarația de In­de­pendență față de Rusia imperială, au încolțit încet, dar sigur, aducând generații noi care iubesc România și se mândresc cu apartenența la națiunea română. În afară de un grup restrâns de mercenari, profitori și co­rupți din conducerea de astăzi a Republicii Moldova, care nu ne reprezintă, lumea normală prețuiește mult ajutorul și contribuția României la dezvoltarea societății moldovenești și, cerându-ne scuze de la poporul român, Vă rugăm să primiți înalta noastră recunoștință și dragoste pentru tot ce înseamnă România-Mamă.

Consiliul de Administrare al AO „Parlamentul-90”, din numele deputaților Primului Parlament democratic din Prima legislatură”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.