Rușinos: rusofilul Igor Dodon participă la parada propagandistică de la Moscova împreună cu 75 de militari din ”Garda de Onoare” a armatei R. Moldova

Rușinos: rusofilul Igor Dodon participă la parada propagandistică de la  Moscova împreună cu 75 de militari din ”Garda de Onoare” a armatei R. Moldova

Alături de opulentul rusofil Igor Dodon, la parada propagandistică de la Moscova, dedicată așa-zisei zile a victoriei, vor participa și 75 de militari din „Garda de Onoare” a Armatei Naționale.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de ofițera de presă a Ministerului Apărării, Ala Diaconu.

„La indicațiile comandantului suprem al Forțelor Armate, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, 75 de militari din compania „Garda de Onoare” vor participa la parada din 24 iunie 2020 din Piața Roșie. Acești militari au mers la mai mult evenimente importante ce au avut loc în România sau Bulgaria”, a precizat Ala Diaconu, ofițera de presă a Ministerului Apărării.

Prorusul Igor Dodon a anunțat că va participa la parada propagandistică de la Moscova ce va fi organizată la data de 24 iunie cu ocazia așa-zisei zile a victoriei. Dodon spune însă că nu știe cât va costa această vizită în Federația Rusă or, tot potrivit președintelui, de obicei ”partea rusă acoperă costurile”.

Parada se desfășoară în condițiile în care la momentul actual în Federația Rusă sunt confirmate 423. 741 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Totodată, au fost înregistrate 5 037 de decese iar 186,985 de persoane au vindecate.