Există riscul ca alegerile să NU se organizeze în 2020. Implicațiile deciziei CCR, reliefate de un deputat


Există riscul ca alegerile să NU se organizeze în 2020. Implicațiile deciziei CCR, reliefate de un deputat

Deputatul USR Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice din Camera Deputaților, a atras atenția că decizia de astăzi a CCR nu este în spiritul Constituției, întrucât a permis ca "data alegerilor locale să fie decisă potrivit intereselor politice ale unei majorități". Conform deciziei CCR, PSD, împreună cu Pro România și ALDE, partide care formează majoritatea în Parlament, vor decide dacă data alegerilor locale e stabilită prin lege de Parlament sau prin Hotărâre de Guvern.

CITIȚI ȘI: Capcana întinsă de mafia de la CCR privind data alegerilor. Cum a câștigat de fapt PSD meciul cu PNL la Curtea lui Dorneanu

Astfel, în funcție de calculele electorale ale PSD, Silviu Dehelean nu a exclus ca alegerile locale și parlamentare, pe care pesediștii le vor în aceeași zi, să aibă loc foarte târziu, chiar și în luna martie a anulul 2021. 

Dehelean, pe Facebook: "CCR lasă data alegerilor locale la mâna PSD!

CCR a decis că doar Parlamentul are dreptul să prelungească mandatele aleșilor locali și să decidă cine stabilește data alegerilor, respectiv dacă această atribuție revine Parlamentului sau Guvernului.

În țara asta, în care nimic nu e predictibil, doar data alegerilor era o certitudine. Știam că din 4 în patru ani, în iunie, ne alegem primarii. Acum localele s-au amânat, din cauza pandemiei, și se vor ține când vrea PSD. Iar acesta este un mare mister pentru că PSD, care deține majoritatea în Parlament, nu zice nimic. Știm doar că le vor împreună, locale și parlamentare, mai degrabă mai târziu, decât mai devreme, poate chiar anul viitor, în martie!

Oricum să lași ca data alegerilor locale să fie decisă potrivit intereselor politice ale unei majorități nu mi se pare că e deloc în spiritul Constituției. USR, prin Dan Barna, a cerut consultări cu toate partidele politice pentru că aceste subiecte importante ne privesc pe toți".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.