DNA provoacă forfotă în PSD: Ștefănescu îl acuză pe Ciolacu că vrea să o trimită la pușcărie pe Dăncilă. Fifor spune că informațiile legate de anchetă sunt "povești de proastă calitate"


DNA provoacă forfotă în PSD: Ștefănescu îl acuză pe Ciolacu că vrea să o trimită la pușcărie pe Dăncilă. Fifor spune că informațiile legate de anchetă sunt "povești de proastă calitate"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-ar fi spus unor șefi de organizații județene pesediste că DNA a cerut documente de la partid despre datoriile și contractele PSD din campania electorală de la alegerile prezidențiale din 2019. Totul ar duce la fostul premier și candidat la prezidențiale al PSD, Viorica Dăncilă, referitor la care Marcel Ciolacu ar fi precizat că se așteaptă să fie "chemată sau săltată de către DNA".

Ca reacție, fosta președintă a PSD, Vasilica Viorica Dăncilă, a declarat la Antena 3 că nu știe să existe vreo anchetă care vizează campania prezidențială a PSD din 2019, dar a confirmat existența unei anchete privitoare la modul în care s-au cheltuit banii din subvenția alocată partidului în epoca PSDragnea, perioada 2017-2019. 

Vasilica: "Nu cred acest lucru. Nu comentez declaraţii pe surse. Mai mult, nu cred că Marcel Ciolacu ar fi făcut astfel de declaraţii. Ar fi cel puţin bizar dacă domnul Ciolacu ar şti pe cine vor chema procurorii la DNA. Eu, personal, nu ştiu să existe vreo anchetă privind derularea campaniei prezidenţiale a PSD. Într-adevăr, din câte ştiu, există o anchetă care vizează perioada 2017-2019, înainte ca eu să devin preşedinte al partidului. Vă garantez că eu, în calitate de preşedinte de partid şi de prim-ministru, am respectat întotdeauna legea. De asemenea, vreau să menţionez că de activitatea financiară, contracte care vizau campania electorală, s-au ocupat secretarul general şi trezorierul partidului. Sunt sigură că activităţile financiare s-au derulat corect, din punct de vedere legal, în toată această perioadă".

Pe tema privind ancheta DNA, au ieșit cu declarații și foștii secretari generali ai PSD, Mihai Fifor și Codrin Ștefănescu. Fifor a catalogat informația privind ancheta DNA drept o poveste de proastă calitate a celor care vor ca PSD să fie "mort și îngropat"

Fifor: "Urmaresc de cateva ore bune noul "breaking news" legat de campania pentru prezidentiale a Vioricai Dancila, despre DNA, despre dosare, despre dat cu "subsemnatul". Si ma minunez. Am tot stat sa ma gandesc daca sa postez despre bazaconia asta sau nu....insa pentru a nu lasa urme de indoiala, scriu despre asta.

Cel putin pana azi, din cate stiu, si stiu, nu a cerut nimeni, dar nimeni, date despre modul in care a fost derulata campania electorala. Conform legii, va cere AEP, la controlul pe care, in mod normal si legal il va efectua.

Vad ca se insista pe aiureala cu datul cu subsemnatul, cu "saltari", cu moarte in chinuri pentru cei care au fost implicati in campanie. Eu unul spun doar atat si imi asum: cheltuielile din campanie sunt publice, AEP a verificat si rambursat integral banii cheltuiti in campanie, pentru orice alta cheltuiala fiind documente clare, ca in contabilitatea oricarui partid. A vorbi despre faptul ca institutii ale statului ar fi cerut documente de la partid pentru campania electorala prezindentiala din 2019 sau, mai mult, ca cineva ar fi fost chemat la institutii ale statului pentru a da "cu subsemnatul", reprezinta o minciuna, mare cat o zi de post. A vorbi despre furt din banii partidului inseamna o uriasa minciuna, muuuulllttt mai mare decat o zi de post. Lansate doar pentru a face senzatie in lipsa de stiri de weekend.

Repet si imi asum: oricine vrea informatii despre campania pentru prezidentiale 2019 poate oricand sa le gaseasca in contabilitatea partidului. Clar, transparent si, mai ales, pe lege. Nimeni, in acea campanie, nu a incalcat legea. Nu avea de ce si nu avea cum. Restul, sunt povesti....de proasta calitate. Cu PSD cel mereu corupt, cu furt din banii publici, cu nenorociri peste nenorociri, doar, doar s-o mai crea o stire despre PeSeDe-ul asta pe care unii il vor mort si ingropat!".

Cea mai dură reacție a venit din partea lui Codrin Ștefănescu, care l-a acuzat pe Ciolacu că vrea să o trimită la pușcărie pe Viorica Dăncilă, deși tot el avea o atitudine foarte servilă față de aceasta pe vremea când era premier. Ștefănescu a spus că atitudinea lui Ciolacu nu este surprinzătoare, întrucât e "absolvent de academie secretā".

Codrin Ștefănescu, pe Facebook: "Dupā ce i-a tras covorul de sub picioare, cu maxim ajutor de specialitate, Ciolacu vrea sā o trimitā si la puscārie pe fosta lui sefā. In fata cāreia se ploconea cu respect si adoratie când era prim ministru, asa cum fācea si pe vremea lui Dragnea in fata sefului suprem. Asta inseamnā sā fii absolvent de academie secretā! Si voi, unii dintre colegii mei, imi cereti sā sustin asa ceva? Glumiti".

Consultantul Vioricăi Dăncilă din campania pentru alegerile prezidenţiale, Anton Pisaroglu, a susține că nu a fost plătit de către liderii partidului şi ameninţă că ar putea acţiona PSD în judecată, a anunţat Europa Liberă. Surse din PSD susţin că Pisaroglu ar fi avut un contract de 2 milioane de euro/lună, însă consultantul afirmă că preţul nu ar fi real, deşi refuză să spună care este suma datorată de PSD.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.