Liberalul acuzat de Firea că a dat foc troleibuzului, uluit de delirul pesedistei: "Dumnezeule mare! Întotdeauna e altcineva de vină!"


Liberalul acuzat de Firea că a dat foc troleibuzului, uluit de delirul pesedistei: "Dumnezeule mare! Întotdeauna e altcineva de vină!"

Un troileibuz a ars ieri în centrul Capitalei și, cumva previzibil, Gabriela Firea a acuzat că e vorba de un sabotaj, ea nefiind vinovată, în viziunea ei, de nimic, deși este primar de 4 ani de zile. Mai mult, pentru faptul că președintele PNL Sector 6, Ciprian Ciucu, a fost cel care a publicat primul filmarea, Firea a lansat acuzația către acesta că a plănuit ca troleibuzul să ia foc. 

VEDEȚI ȘI: VIDEO Un troleibuz a luat foc în centrul Capitalei. Bucureștenii își revarsă furia pe pagina de Facebook a edilului Gabriela Firea, comentariile fiind atât de multe încât sunt șterse cu greu

CITIȚI ȘI: Gabriela Firea-conspiraționista se comportă ca securiștii de dinainte de 1989, care inventau „sabotaje” pentru a justifica incompetența sistemului

Uluit de acuzațiile delirante ce i s-au adus, Ciprian Ciucu a enunțat astăzi la Realitatea PLUS motivele pentru care s-a ajuns la situația ca un troilebuz să ia foc în București: "Dacă nu ai proceduri, dacă nu ai oameni competenți și un management performant, acesta este rezultatul". Mai mult, Ciucu a atras atenția că Firea a pus la șefia STB o persoană fără niciun fel de experiență în zona de transport și mobilitate, fiind vorba de fostul consilier general PNL al PMB, Hazem Kansou, care a plecat recent în tabăra pesedistă și a fost premiat primind conducerea unei companii care are un buget similar cu cel de care dispune orașul Brașov. 

Totodată, Ciucu a precizat că troleibuzul care a luat foc ieri nu reprezintă un caz izolat, amintind că pe perioada mandatului lui Firea au mai deraiat 5 tramvaie, iar încă 3 au luat foc. 

Ciprian Ciucu: "Este noaptea minții. Rămâi așa... interzis. Citești și rămân interzis. Cum adică? Eu aș fi plănuit cu niște sindicaliști să dea foc unui troleibuz?! Dumnezeule mare! E incredibil așa ceva! Singura vină o poartă primarul general și vă zic de ce. Aceste troleibuze ar trebui să aibă o mentenanță. Dacă angajezi pe oricine, orice postac de la partid sau orice lipitor de afișe la STB, dacă nu ai management performant totul se răsfrânge în calitatea transportului în comun, în șoferi, cum se comportă ei în trafic. Deci totul ține efectiv de STB. Dânsa nu a fost în stare ca în 4 ani de zile să bage mâna în buzunarul Primăriei, să ia niște bani și să cumpere niște troileibuze, dar abuză sabotaje. Întotdeauna e altcineva de vină, nu Gabriela Firea. 

Numai eu cred că am postat vreo 5 tramvaie care au deraiat. Plus acele autobuze turcești care sunt saune. Nu este vorba de un singur incident, ci e o întreagă sumedenie de incidente în acești 4 ani de zile care s-au întâmplat. De ce? Totul înseamnă proceduri. Dacă nu ai proceduri, dacă nu ai oameni competenți și un management performant, acesta este rezultatul. Nu este un incident izolat. Au mai luat foc 3 tramvaie în ultimii 2 ani. De ce? Pentru că sunt vechi. De ce sunt vechi? Pentru că nu a cumpărat altele și nu a interesat-o. A cumpărat autobuze din Turcia, troleibuze din Turcia, tramvaie din Turcia. E o coincidență cam mare. Dânsa acuză faptul că nu e lăsată să cumpere autobuzele și troleibuzele pe care le vrea dânsa. Dar că ar face cum trebuie acele caiete de sarcini nu ar fi probleme. În 4 ani să nu fii în stare să rezolvi niște achiziții nu mi se pare normal. Are majoritatea în Consiliul General. 

Întotdeauna sunt alții de vină. E un mandat dezastruos. Nimic nu s-a întâmplat în București. Vine cu poze. Ne-a arătat Doamna Ghica. Acest șantier are 2 ani de zile și nu s-a întâmplat nimic. Vine cu poze doar ca să dea impresia, precum în Prelungirea Ghencea, că face ceva. Am văzut atâtea poze de mi s-a acrit. Vreau să văd și eu o lucrare finalizată, începută în mandatul Gabrielei Firea și finalizată. Una singură vreau să văd. Poze am văzut destul.

Știți ce buget are STB? Are bugetul Brașovului. STB. o singură companie, are bugetul Brașovului. Ați văzut cine este director la STB? Un tip care nu are niciun fel de experiență în zona de transport și mobilitate. Acesta e tipul de resurse umane cu care venim? Sunt doar puși politic acolo fără niciun fel de experiență".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.