VIDEO Ciolacu, încercând să pară sincer, a mințit: "POATE noi, politicienii, mai mințim!"


VIDEO Ciolacu, încercând să pară sincer, a mințit: "POATE noi, politicienii, mai mințim!"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a lansat noi acuzații ieri seară la adresa Guvernului, într-o emisiune la B1TV, spunând că manipulează datele privind epidemia COVID-19 pentru a prelungi starea de alertă într-un mod neconstituțional. De asemenea, Ciolacu a precizat că "poate noi, politicienii, mai mințim", dar felul în care au arătat cifrele privind epidemia COVID-19 nu mint, iar configurația acestora ar demonstra în viziunea pesediștilor că Guvernul minte. Chiar afirmația "poate noi, politicienii, mai mințim" reprezintă o minciună din partea președintelui PSD, întrucât formularea ei nu exclude posibilitatea ca politicienii să nu mintă în nicio situație. 

Ciolacu: "Părerea mea este că acea cale aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament e cea mai proastă. Într-un fel au impus prin forță această stare de alertă, fără o dezbatere parlamentară și, nu numai, chiar fără o dezbatere publică. Acest glob de sticlă pe care l-au creat în jurul informațiilor, câtă lume e testată – nimeni nu știe câți români au fost testați până acum. În 4 iunie au făcut 13.000 de teste și au dat că au avut 238 de cazuri (n.r. – confirmate noi), asta înseamnă 1,77%. Pe 8 iunie, când se apropia votul la starea de alertă au testat cel mai puțin, 3.000 de români, și au dat că au fost descoperiți 125, adică 4,3%. Deci e clar că se joacă cu cifrele. Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar, poate noi, politicienii, mai mințim, dar cifrele nu mint niciodată".

Vedeți video de la minutul 3:



Guvernul Orban a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile, începând de miercuri, 17 iunie, dar atunci când a trimis actul normativ în Parlament a făcut-o „spre informare”, nu „spre aprobare”, astfel că nu a mai fost nevoie de un vot în plen. Totul s-a întâmplat pe fondul Legii 55/2020, care stipulează că deputații și senatorii sunt cei care votează instituirea stării de alertă, nu neapărat și cei care decid prelungirea, precizează B1

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.