De-a dreptul grețos: pușcăriașul putinist Adrian Năstase, felicitat de românofobul Viktor Orban, care i-a trimis și o ”selecție de vinuri”. Când spunem Ungaria, noi spunem de fapt Rusia


De-a dreptul grețos: pușcăriașul putinist Adrian Năstase, felicitat de românofobul Viktor Orban, care i-a trimis și o ”selecție de vinuri”. Când spunem Ungaria, noi spunem de fapt Rusia

Fost pușcăriaș de drept comun, propagandistul putinist Adrian Năstase – odinioară șef al PSD și premier – se laudă ca a primit ”o selecție de vinuri” din Ungaria de la premierul Viktor Orban, cu ocazia împlinirii a 70 de primăveri.

”Astăzi l-am primit, la solicitarea sa, pe ambasadorul Ungariei la Bucuresti, domnul Botond Zakonyi. Domnul ambasador a dorit să-mi inmâneze o scrisoare de felicitare din partea premierului Viktor Orban, impreună cu o selectie de vinuri din Ungaria, cu ocazia implinirii vârstei de 70 de ani”, se umflă-n pene Bombonel, pe blog.

Cu alte cuvinte, dacă putinistoidul Adrian Năstase ocupă locul al doilea pe Lista prietenilor lui Dughin din România, după nomenklaturistul Ion ”Ilici” Iliescu, de ce nu ar ocupa fostul pușcăriaș prima poziție pe Lista prietenilor lui Viktor Orban de pe meleagurile mioritice?

Un lucru să fie cât se poate de clar: în zona asta, când spunem Ungaria, noi spunem de fapt Rusia. Să nu uităm nici măcar o clipă că Ungaria este principala susținătoare a federalizării Republicii Moldova, or federalizarea este așa-zisa soluție rusească privind capturarea totală și prăbușirea Basarabiei. Și asta doar pentru a crea un precedent favorabil autonomiei comunităților maghiare din România, Slovacia și Transcarpatia ucraineană. Mai amintim și că Basarabia reprezintă cea mai importantă problemă de politică externă a României. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.