Visul lui Putin


Visul lui Putin

La fel cum în Biblie se vorbește despre visul lui Nebucadnețar, tot așa putem vorbi și noi despre visul lui Putin. El vrea, cu orice preț, să intre în istorie drept cel mai longeviv conducător din analele Rusiei.

Este greșit să spunem că Putin este comunist. Aceasta este mentalitate de țar, deși propagandistic beneficiază de toate nenorocirile săvârșite de comuniști, printre care s-a numărat și el, postat în funcții înalte în monstruosul aparat al KGB.

În pandalia sa, modelele pe care Putin visează să le depășească sunt Petru cel Mare și Ecaterina cea Mare. Să nu uităm că Putin este și unul dintre cei mai destrăbălați promotori ai marotei așa-zisei celei de a treia Rome (care debitează că Rusia va salva ortodoxia), dar și a testamentului țarului Petru cel Mare.

Noi trebuie să înțelegem faptul că Putin va face absolut orice pentru a-și îndeplini visul. A transmis acest lucru în mod subliminal, prin serialul ”Ekaterina” (care a fost difuzat și în România). Pe Putin nu-l interesează deloc că această nebunie a lui face să sufere milioane de oameni. Principalul este ca el să își îndeplinească visul.

Politica externă, la răsărit, va fi una deosebit de interesantă în următorii ani.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.