Iurie Reniță, solicitare inedită către Procuratura Generală: rusofilul Bătrîncea să fie obligat să rupă în Parlament harta Marelui Imperiu Rus! Timp de trei minute și în bucăți foarte mărunte


Iurie Reniță, solicitare inedită către Procuratura Generală: rusofilul Bătrîncea să fie obligat să rupă în Parlament harta Marelui Imperiu Rus! Timp de trei minute și în bucăți foarte mărunte

După ce a deferit publicității deja celebrele înregistrări video – care-l prezintă pe opulentul rusofil și socialist Igor Dodon încasând o pungă cu bani de la Vlad Plahotniuc, dar și lăudându-se grețos că îi scrie deseori note informative lui Vladimir Putin –, deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) a devenit o țintă predilectă a cozilor de topor din PSRM, care au tot încercat, fără succes, să-i regizeze diverse scandaluri absurde, deși Procuratura Generală nu a dat curs acestor tentative manipulatorii.

În replica, Reniță anunță, pe Facebook, că va solicita și el Procuraturii Generale ca, drept satisfacție, socialistul prorus și românofob Vlad Bătrîncea să fie obligat să rupă în bucăți foarte mărunte în plenul parlamentului, timp de trei minute, harta cu denumirea ‹Великая Российская Империя› (Marele Imperiu Rus).

Amintim că socialistul Vlad Batrîncea şi-a demonstrat ura faţă de România și ideea Unirii în plină şedinţă a Parlamentului, în 2015, printr-un gest teatral de o abjecție uluitoare: el a venit de acasă cu harta României Mari pe care a rupt-o în zeci de bucățele.

Podul.ro vă prezintă comentariile lui Iurie Reniță:

”Urmare deciziei Procuraturii Generale de a nu demara un proces penal după aberantele adresări ale ortacilor socialiști, Vlad Bătrâncea și Grigore Novac, că aș fi avut vreo activitate ilegală în perioada când eram Ambasador la București, mă voi adresa și eu la Procuratura Generală ca acești indivizi, total compromiși sub aspect politic și moral, să-mi dea satisfacție cu următoarele lucruri:

1). Bătrâncea va fi obligat să rupă în bucăți foarte mărunte în plenul parlamentului, timp de 3 minute, harta cu denumirea ‹Великая Российская Империя› (Marele Imperiu Rus), după care să-și ceară iertare pentru această nesăbuință proletară de la veteranul parlamentarismului moldovenesc și colegul de ‹Alians›, Dmitrii Gheorghevici Diacov, și să fumeze, tot în plenul parlamentului, un pachet de țigări ‹Jin Ling›, produs la combinatul de tutun din Chișinău;

2). Grigore Novac va fi obligat să-i transmită în proprietatea privată a lui Mihai Popșoi (drept despăgubire pentru metoda bolșevică de a clarifica disputele televizate!) terenul intravilan de la Stăuceni, obținut în mod ilegal. Deoarece deține și un grad în domeniul științelor juridice (doțănt), va fi obligat să-și mai ia o nouă identitate, cu un nume foarte concret și sugestiv – Grigore Novak, după care să fumeze și el, relaxat, un pachet de țigări ‹Jin Ling›, produs la același combinat de tutun din Chișinău.

P.S. Doar după satisfacerea acestor cerințe am putea să purcedem la calea amiabilă de remediere a cazului menționat de Procuratura Generală!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.