Disperată că Ponta și Tăriceanu nu o sprijină în bătălia pentru Capitală, Firea speră că alegerile se vor organiza în 2021: "Ciolacu ne-a spus că e posibil"


Disperată că Ponta și Tăriceanu nu o sprijină în bătălia pentru Capitală, Firea speră că alegerile se vor organiza în 2021: "Ciolacu ne-a spus că e posibil"

Primărița PSD a Capitalei, Gabriela Firea, simte că e pe un trend descendent, iar ultima declarație trădează faptul că este disperată că nu va obține cel de-al doilea mandat. Într-o apariție la B1, Gabriela Firea a invocat evoluția epidemiei COVID-19 ca motiv de a amâna organizarea alegerilor locale, respectiv parlamentare, scrutinurile electorale urmând să se desfășoare în 2021.

Mai mult, Firea a declarat că își dorește o alianță cu Pro România și ALDE la București, dar situația este în prezent într-un impas, întrucât nu a fost semnat niciun protocol.

Firea: "Ne-am dorit și ne dorim în continuare o alianță cu Pro România, cu ALDE și alte formațiuni politice care consideră că programul meu de guvernare locală a fost dus, în mare parte, la bun sfârșit în acești patru ani și care cred că ceea ce gândesc eu pentru următorii patru ani pentru București sunt lucruri foarte bune pentru bucureșteni. Suntem, în acest moment, într-un impas, dacă poate fi numită așa situația în care nu semnăm nimic, niciun protocol, niciun document. Sunt discuții, dar zilele trec cu rapiditate, ne apropiem cu pași repezi de perioada alegerilor, în cazul în care se organizează pentru că viața politică este atât de fluctuantă și de imprevizibilă de foarte multe ori, încât ne putem aștepta să se anunțe că nu vor mai avea loc alegeri locale anul acesta și se vor transfera pentru anul viitor atât alegerile locale, cât și cele parlamentare. Eu mă aștept la absolut orice".

Chestionată dacă nu este o speculație amânarea alegerilor din cauza epidemiei COVID-19, Firea a replicat că președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis pesediștilor în CEx că "este posibil, în funcție de evoluția pandemiei, să se amâne inclusiv alegerile locale, cât și cele parlamentare".

Firea: "Nu sunt speculații, sunt aspectele pe care le discutăm în ședințele pe care le avem, informațiile pe care ni le transmite președintele partidului, Marcel Ciolacu, probabil din discuțiile la nivel înalt care au loc în această perioadă și în mai multe ședințe de Comitet Executiv ne-a spus că este posibil, în funcție de evoluția pandemiei, să se amâne inclusiv alegerile locale, cât și cele parlamentare, pentru primăvara anului viitor. Nu a anunțat această informație cu certitudine, ci cu un grad de probabilitate. Probabil pe această situație incertă se bazează și cei care încă nu vor să încheie alianța, așteptând să vadă ce se mai întâmplă".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.