În Moldova, oricine va câștiga, tot baronii USL și gașca Relu Fenechiu vor câștiga!


În Moldova, oricine va câștiga, tot baronii USL și gașca Relu Fenechiu vor câștiga!

În județul și municipiul Iași, alegătorii au de ales între: pesediști, foști pesediști care au dezertat la PNL și oamenii infractorului Relu Fenechiu, care s-au distribuit în mod egal la PNL și USR.

Să nu ne facem, deci, iluzii, dacă la capătul alegerilor locale, liderii liberali vor urla triumfător că au eliberat Moldova de PSD. Este, parțial, fals. În realitate niște membri ai vechii grupări infracționale USL au fost reciclați, atât. S-au mutat de la un partid la altul...

Fapte:

- Candidatul PNL la primăria Iași este actualul primar, Mihai Chirica, ales în 2016 pe listele PSD. Averea uriașă a lui Chirica, imposibil de explicat, a făcut obiectul mai multor anchete ale ANI și DNA, dar rezultatele nu se știu nici azi.

- Candidatul PNL la președinția CJ Iași este Costel Alexe, actualul ministru al Mediului, una din creațiile lui Relu Fenechiu. Ministerul Mediului a dirijat deja contracte importante către firma soției lui Fenechiu. E vorba de contracte de consultanță acordată primăriilor care vor să schimbe vechile becuri cu altele noi, ecologice.

- Fără nici o rușine, PNL Iași a anunțat că va racola mai mulți primari PSD

-  USR Iași îl susține la președinția consiliului județean pe Marius Bodea, racolat de la PNL și care, în 2014, îi recita public ode de mulțumire lui Relu Fenechiu, aflat în pușcărie

Acesta e Iașiul, să nu credeți că în alte părți din Moldova e mai bine. În municipiul Roman, PSD și PNL s-au unit pentru a respinge punerea în aplicare a unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care stabilise că primarul orașului, un liberal, este incompatibil și nu are voie să ocupe funcții publice. Prefectul de Neamț, în loc să ia act de decizia justiției și să-l dea afară pe primar, trage de timp.

În Vrancea, în loc să existe o alternativă curată la baronul PSD Marian Oprișan, liberalii îl susțin pe un baronaș submediocru, care, imediat ce a ajuns ministru, și-a pus slugile și rudele în funcții de stat bine plătite.

În Suceava, am văzut ce dezastru era la spitalul județean, controlat de oamenii baronului PNL Gheorghe Flutur: lipseau chestiuni elementare, precum firele chirurgicale, dar se cumpărau echipamente inutile (a relatat aceste fapte un medic de la SJU Suceava, Anatol Burlacioc). Managerul spitalului a fost până la urmă scos pe tușă, dar sponsorul său politic, Gheorghe Flutur, a revenit în viața publică și defilează la braț cu Ludovic Orban. Nici o scuză din partea lui Flutur pentru faptul că județul pe care trebuia să-l protejeze a devenit cel mai mare focar de infecții cu coronavirus. Nici un regret...

Cumplită soartă se pregătește Moldovei: are o șansă unică să scape de sub ocupația PSD, dar riscă să încapă pe mâna unor grupări infracționale la fel de corupte și de lacome. Hoții schimbă partidul, dar rămân conectați la conducta de bani publici.

Eu încă mai sper – ce să fac, sunt un om foarte optimist – să scoatem Moldova de sub teroarea Partidului Unic. Că-i zicem USL, că îi zicem FSN sau Ciuma Roșie, nu contează. De fapt, toți ăștia (scriu “ăștia“ cu intenție) sunt niște bandiți care au ocupat tărâmul lui Ștefan Cel Mare și Alexandru Ioan Cuza. În istorie, chiar dacă unii spun, ironic, că mămăliga nu explodează, eu am văzut moldovenii punând mâna pe furci și topoare pentru a scăpa de asupritori.

Și aș vrea să le amintesc tuturor românilor de cuvintele unui extraordinar fiu al Moldovei, Mihail Kogălniceanu, la înscăunarea domnului Cuza: “Alegându-te pe tine Domn în ţara noastră, am voit să arătăm lumii ceea ce toată ţara doreşte: la legi noi, oameni noi (...) Fii dar omul epocii; fă ca legea să înlocuiască arbitrarul; fă ca legea să fie tare“. Fă ca legea să fie tare...De asta ar avea nevoie Moldova: mai întâi, un Țepeș, să o curețe de hoți, iar apoi de un Kogălniceanu, care să modernizeze acest teritoriu și să-l aducă în anul 2021.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.