Foc la Chișinău. Iurie Reniță: Dodon și generalii torționari ai SPPS pregătesc un nou 7 aprilie 2009! Scenariile Moscovei, generalul Corduneanu și necesitatea unei noi majorități parlamentare


Foc la Chișinău. Iurie Reniță: Dodon și generalii torționari ai SPPS pregătesc un nou 7 aprilie 2009! Scenariile Moscovei, generalul Corduneanu și necesitatea unei noi majorități parlamentare

După ce a transformat Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) în armata sa personală, luându-l de la guvern și arondându-l abuziv la administrația prezidențială, opulentul rusofil, socialist și românofob Igor Dodon are tupeul epocal de a solicita acum ca generalilor SPPS să li se acorde pașapoarte diplomatice. Cu alte cuvinte, Dodon își transformă SPPS-ul într-o armată de… diplomați cu puteri nelimitate.

De notat că SPPS a ajuns la o cifră record de cadre: aproximativ 650 de angajați și colaboratori.

Adevăratul șef al acestui serviciu este chiar generalul torționar Petru Corduneanu, susține deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București), care avertizează că, pe fundalul prăbușirii sale, pro-rusul Dodon ia în calcul, la indicațiile Moscovei, repetarea gravelor violențe de la 7 aprilie 2009.

”De urgență e nevoie de o nouă majoritate parlamentară. (…) Treziți-vă, altfel va fi prea târziu!”, este mesajul fără echivoc adresat de Iurie Reniță, pe Facebook, opoziției pro-europene de la Chișinău.

Podul.ro prezintă în integralitate apelul lansat de deputatul Iurie Reniță:

”Dodon își consolidează batalionul militarizat SPPS

După ce a insistat ca SPPS-ului să-i fie atribuite împuterniciri nelimitate, transformându-l într-o unitate militară personală, vineri, Dodon, prin gură păcătoasă a lui Chicu, avansează în aberațiile lui periculoase, propunând că șefului și adjuncților de la SPPS să li se acorde pașapoarte diplomatice. Și nu întâmplător – ei trebuie să-i răsplătească pe executorii adevărați care l-au sechestrat și ‹reeducat› pe deputatul Gațcan. După ce a umplut SPPS-ul cu cei mai mulți generali (iarăși nu intamplator!), acum îi mai vrea pe aceștia și ‹diplomați› cu documente în regulă.

De urgență e necesară o nouă majoritate parlamentară (chiar săptămâna viitoare!), astfel îl vom avea iarăși în prim plan pe torționarul general Petru Corduneanu, care-i conducătorul adevărat al SPPS-ului. Acest individ total compromis, dar și unul dintre cei mai apropiați și docili subalterni ai lui Dodon, e în stare de orice, inclusiv să mai repete o dată evenimentele de la 7 aprilie 2009. Nu ar rămâne în urmă nici un alt general de la curtea dodonistă – e vorba de Victor Gaiciuc.

Conștientizând că–i fuge pământul de sub picioare, Dodon se va sprijini, de acum încolo, pe generalii lui docili, deoarece acesta-i scenariul de la Moscova.

Mă întrebam și eu, deopotrivă cu foarte, foarte mulți cetățeni de-ai noștri: oare chiar asta își doresc și deputații de la Partidul Democrat Ion LEUCĂ, Ghenadie BUZA, Monica BABUC, Ludmila GUZUN, Svetlana ROTUNDU și alții (evident că fără DIACOV și FILIP)?

Treziți-vă, altfel va fi prea târziu!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.