Clasamentul CRIMINALITĂȚII – România, printre cele mai sigure țări ale Europei. Suedia și Franța în vârful topului!


  • ACP
  • Jul 15, 2020 19:29
  • 5816
Clasamentul CRIMINALITĂȚII – România, printre cele mai sigure țări ale Europei. Suedia și Franța în vârful topului!

Într-un clasament al criminalității pe țări, pentru mijlocul anului în curs, realizat de site-ul Numbeo, România este poziționată între cele mai sigure țări ale Europei.

Numbeo este o bază de date colaborativă, care permite utilizatorilor să partajeze și să compare informații despre costul vieții, trafic, poluare și criminalitate din mai mult de 130 de țări.

Cei de la Numbeo susțin că „indicele criminalității este o estimare a nivelului general al criminalității dintr-un anumit oraș sau dintr-o țară”, considerând că un nivel al infracțiunilor aflat sub 20 de puncte este foarte scăzut și mai mare de 80 ca foarte mare, cu alte trei intervale de puncte între ele: scăzut (20-40); moderat (40-60); și mare (60-80).

În clasamentul făcut public de Numbeo, cea mai nesigură țară din Europa este Ucraina, urmată de Suedia, pe locul 2, și apoi de Franța, pe 3.

Pe următoarele locuri, cele mai nesigure țări europene sunt Republica Moldova, Irlanda, Belgia, Marea Britanie și Italia.

La jumatatea clasamentului privind criminalitatea din Europa sunt Ungaria (locul 19), Germania (locul 20) și Norvegia (locul 21).

România se află în clasament între Slovacia (locul 28) și Olanda (locul 30), fiind una dintre țările cu valori scăzute ale indicelui criminalității (27,82 puncte) și un indice mare al siguranței (72,18 puncte). Pe ultimul loc în clasamentul criminalității, așadar cea mai sigură țară din Europa, este Slovenia.

Datele arată că nu a scăzut foarte mult nivelul general al criminalității din țara noastră în ultimii ani, cât să ajungem una dintre cele mai sigure țări europene, ci faptul că mai multe țări occidentale, considerate ani de zile ca foarte sigure au ajuns să aibă un nivel mult mai ridicat de criminalitate, cum sunt Germania, Norvegia și Suedia.

La nivel mondial, țara cea mai periculoasă este Venezuela și cea mai sigură este Qatar, conform datelor prezentate de cei de la Numbeo – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.