Secretar de stat în Ministerul Justiției: "Lucrurile privind 10 august necesită în continuare lămuriri! Am văzut cum în fața mea un copilaș de 4-5 ani se sufoca sub efectul gazelor lacrimogene!"


Secretar de stat în Ministerul Justiției: "Lucrurile privind 10 august necesită în continuare lămuriri! Am văzut cum în fața mea un copilaș de 4-5 ani se sufoca sub efectul gazelor lacrimogene!"

Secretarul de stat din Ministerul Justiției, avocatul Cristian Băcanu, a fost chestionat miercuri cu privire la părerea sa despre clasarea parțială a dosarului 10 august de către DIICOT. În acest context, Băcanu a precizat că nu poate comenta decizia DIICOT întrucât s-ar interpreta ca un act de presiune asupra justiției din partea unui oficial al ministerului, dar a atras atenția că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august 2018 necesită în continuare lămuriri, subliniind că Jandarmeria a aruncat cu grenade lacrimogene în populația pașnică. "Am mai văzut cum în fața mea un copilaș de 4-5 ani se sufoca sub efectul acestor gaze lacrimogene", a subliniat avocatul. 

Băcanu, pentru Adevărul: "În calitate se secretar de stat la Ministerul Justiției am anumite restricții de exprimare. Nu avem voie să facem declarații care să fie interpretate sub forma unui act de presiune asupra sistemului de justiție. (...) Ca cetățean care a fost în Piața Victoriei pe 10 august pot să vă spun că din punctul meu de vedere lucrurile necesită în continuare lămuriri. La momentul respectiv am văzut cum Jandarmeria arunca cu grenade lacrimogene în populația pașnică. Am văzut lucrul acesta. Pot să îl spun pentru că sunt cetățean. Am mai văzut cum în fața mea un copilaș de 4-5 ani se sufoca sub efectul acestor gaze lacrimogene. (...) Poziția PNL este că lucrurile trebuie să fie dezvăluite, trebuie să aflăm cu toții adevărul și cred că legea trebuie aplicată pentru toți indiferent de pozițiile în care se află sau s-au aflat la momentul respectiv".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.