Ponta s-a sucit: simțind că vin alegerile, COVID-19 îi provoacă insomnii. Pro România cere amânarea localelor: "I-am spus domnului Ciolacu, o să iei microbul și tu și eu"


Ponta s-a sucit: simțind că vin alegerile, COVID-19 îi provoacă insomnii. Pro România cere amânarea localelor: "I-am spus domnului Ciolacu, o să iei microbul și tu și eu"

Președintele Pro România Victor Ponta este subit îngrijorat de pericolul creat de epidemia COVID-19, solicitând disperat ca alegerile locale să nu se mai organizeze în data de 27 septembrie 2020, ci să fie amânate, căci șansa să nu luăm "microbul" este foarte mică. 

"Evident că s-ar impune amânarea alegerilor. În acest moment, eu am certitudinea că mă văd cu candidatul meu de la Baia Mare, după care mă văd cu cel de la Mangalia, după care fac o poză cu cel de la Călărași și după aia cu cel de la Botoșani, unul dacă e asimptomatic, eu iau (virusul- n.r,). Ciolacu la fel, Orban se va vedea la fel, Barna se va vedea la fel. Gândiți-vă că avem 3.200 de primării cu 3.200 de candidați, ori șapte partide, sau câte sunt. Avem dosare de depus și eu mă uit și zic << Voi chiar vreți să ne îmbolnăvim toți? >> . (...) Care e șansa să nu luăm microbul?", a afirmat Ponta, miercuri seară, la TVR, conform ziare.com.

În acest context, Ponta a precizat că a avut o discuție cu președintele PSD Marcel Ciolacu privitoare la amânarea alegerilor. Ponta i-a transmis lui Ciolacu că amândoi se vor îmbolnăvi de COVID-19 dacă alegerile vor fi pe 27 septembrie 2020. 

"Am avut discuția cu domnul Ciolacu azi, același lucru i-am spus domnului Ciolacu, o să te imbolnăvesti și tu și eu. Asta i-am spus. S-a dus la ședință la PSD să decidă dacă e bine că totuși, proiectul cu 27 septembrie este proiect PSD - PNL. Apropo că e lupta mare, dar fac proiectele împreună. I-am spus << Te rog pe tine să fii mai rațional decât Orban >> . I-am spus că ne punem toți în pericol și că înseamnă că în octombrie o să fim toți de vină. Asta mai lipsește, să dea politicienii virusul în toată țara, nu ajunge că ne înjură lumea", a adăugat Ponta. 

Tot Victor Ponta făcea un apel pe 4 iulie 2020 către români să nu țină cont de nicio decizie a Guvernului Orban privind combaterea epidemiei COVID-19: "Rugămintea mea către populaţie este să nu ţină cont de nicio decizie (ordonanţă de urgenţă sau hotărâre) emisă sau semnată de Ludovic Orban! Aşa cum el vă roagă să nu ţineţi cont de deciziile CCR. Dacă tot am ajuns să trăim într-o junglă în care Orban şi liderii PNL nu respectă nicio lege sau regulă – să le arătăm ce merită ei să primească în junglă".

Victor Ponta susținea la acea vreme că România era singura ţară care interna forţat persoanele asimptomatice, generând efecte negative majore, cum sunt: "aglomeraţia inutilă a spitalelor, costuri uriaşe, imposibilitatea pentru persoanele cu alte afecţiuni decât COVID-19 să primească tratamentul necesar, îmbolnăvirea celor asimptomatici cu forme mai grave de COVID-19 sau cu alte boli transmisibile, reticenţa oamenilor fără simptome de a face test, umflarea artificială a statisticilor oficiale în scopul păstrării stării de alertă, rezultatul negativ fiind însă restricţiile internaţionale la adresa românilor care călătoresc".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.