Stânga extremă și presa ”quality” își bat joc de locuitorii din S2: lucrătoarea sexuală Antonella nu și-a terminat liceul dar se vrea consilieră pe bani publici. Adoratorii lui Lenin


  • ACP
  • Jul 23, 2020 20:51
  • 6502
Stânga extremă și presa ”quality” își bat joc de locuitorii din S2: lucrătoarea sexuală Antonella nu și-a terminat liceul dar se vrea consilieră pe bani publici. Adoratorii lui Lenin

O curiozitate a alegerilor locale de la București, semnalată întâi în presa din afara țării, urmată apoi de câteva publicații cunoscute de la noi, este candidatura unei persoane transsexuale, Antonella Lerca Duda, pentru un post de consilier la Sectorul 2.

Lerca Duda se recomandă, pe pagina de Facebook, ca fiind ”lucrătoare sexuală”, ceea ce poate să însemne foarte bine că își câștigă traiul încălcând legea și tot de pe pagina personală se mai poate afla că nu și-a terminat liceul.

Fiind o țară liberă, oricine poate candida pentru anumite funcții publice, dacă nu e oprit de lege și câtă vreme are numărul necesar de semnături de susținere, așa că Lerca Duda s-a putut lansa în cursa electorală fără probleme.

La o privire mai atentă se vede și că are un grup de susținători care par destul de dedicați, lucru absolut necesar într-o campanie electorală. Iar dacă vă întrebați cine ar susține candidatura cuiva care nu are nici vreo experiență profesională relevantă, nici măcar liceul terminat, și pare să nu aibă nici o relație prea bună cu legea, răspunsul e la îndemână: stânga politică.

În realitate, asta e o tipologie comună pentru mulți dintre politicienii stângii – studii puține spre deloc, experiență profesională spre zero și o relație plină de probleme cu legea, dar hei, ei vor funcții publice și bani publici.

Într-un interviu din Balkan Insight, Lerca Duda repetă un text comun al noii stângi radicale, anume că s-a săturat de bărbații albi, bogați și privilegiați din România, care iau decizii pentru comunitățile vulnerabile. Asta în țara unde Primăria Capitalei e condusă de o femeie venită din provincie, iar unul dintre demnitarii cei mai vizibili în momentul actual este Raed Arafat.

Lerca Duda vine și cu o platformă care e explicit orientată spre stânga – spune că va lupta, printre altele, pentru plafonarea chiriilor, pentru înființarea de cantine sociale și pentru înființarea de ”centre fixe și mobile (sic!) care să distribuie absorbante, cupe menstruale și produse de igienă personală femeilor și fetelor care au nevoie”.

Deși programul său politic e plin de prostii de genul ăsta – cantine sociale există deja, iar centrele pentru distribuirea de absorbante sunt la tot pasul, doar că le zice ”magazine” –, această candidatură a stângii informale nu pare deloc ridicolă presei care prezintă aventura politică a Lercăi Duda cu toata seriozitatea, ba chiar elogios pe alocuri.

De notat și că printre primii susținători ai acestei candidaturi au fost cei din grupul editurii ”Fractalia”, care au donat ”mii de pliante printate pentru campania electorală”, după cum se poate afla de pe pagina personală a Lercăi Duda. Iar așa-numita ”Fractalia” este o editură de extrema stângă care îl prezintă pe criminalul în masa Lenin, când vorbește de o carte care-l tratează, ca fiind ”probabil cel mai distorsionat personaj al secolului XX, de către așa-zișii adepți și inamici deopotrivă”.

Și caracterizarea lui Lenin de pe pagina de Facebook a Fractalia continuă aiuritor: ”Poate părea bizar că diabolizarea lui continuă și azi la fel de abitir, însă ea joacă un rol important pentru ideologia dominantă – impunerea unei false echivalențe între Lenin și Revoluția din Octombrie, pe de-o parte, și ororile regimurilor de tip stalinist, pe de alta... Mai tot ce știm azi despre Lenin, în România și nu numai, ne-a parvenit prin acest filtru ideologic. Cartea lui Tariq Ali (...) vine ca o contrapondere absolut necesară. Totodată, e o fereastră către opera celui mai lucid și influent gânditor politic al veacului trecut”. Ați citit asta: ”cel mai lucid și influent gânditor politic al veacului trecut”?!

Apologeții acestui criminal odios care a ordonat genocide și care a impus o ideologie ce a însângerat jumătate de planetă sunt, așadar, printre cei mai înfocați susținători ai candidaturii Lercăi Duda, iar acest lucru lămurește destul de bine despre ce este vorba aici.

Curios e însă când această candidatură este prezentată serios de o parte a presei care nu se recomandă a fi tocmai de stânga. Iar vizibilitatea obținută cu ajutorul presei este, cum bine se știe, un lucru extraordinar de folositor pentru o campanie electorală de succes. E greu de imaginat faptul că alegătorii din Sectorul 2 vor lua în serios candidatura Lercăi Duda, spre deosebire de publicațiile care îi prezintă cu multă inocență campania, punând discret umărul la promovarea ei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.