FOTO: Aventurile soldatului comunist Bombonel. Adrian Năstase se laudă că se cocoța pe TAB-uri, înarmat cu mitraliere, și că alerga prin Munții Făgăraș!


FOTO: Aventurile soldatului comunist Bombonel. Adrian Năstase se laudă că se cocoța pe TAB-uri, înarmat cu mitraliere, și că alerga prin Munții Făgăraș!

Fostul pușcăriaș de drept comun Adrian Năstase, propagandist putinist notoriu, glorifică armata comunistă, pe blog, unde relatează caraghios și nostalgic, cum se cocoța el pe TAB-uri, în iarna lui ꞌ74, încărcat cu mitraliere, și cum se antrena prin Munții Făgăraș, ca un brav soldat comunist, un fel de Rambo roșu.

Probabil că Bombonel este la fel de nostalgic și după Moscova juneții sale, el participând la o reuniune propagandistică acolo, chiar în preludiul Revoluției din ꞌ89. La Moscova, tânărul Năstase – șef pe la UTC și promovat intens de soțiile lui, odrasle de nomenklaturiști – a susținut, în ropotele de aplauze ale celorlalți tovarăși, că România era o țară prea săracă pentru a-și permite luxul pluripartidismului.

După baia de sânge din decembrie 1989, propulsia lui Năstase avea să fie nucleară: a parvenit premier, șef PSD, numărul doi pe Lista dughinistă a prietenilor Rusiei din România, după Ion Ilici Iliescu, și, finalmente, a ajuns la pârnaie, condamnat pentru multiple fapte de corupție. De când a ieșit de la bulău, Bombonel – șeful sinecurii putiniste ”Fundația Titulescu”, aflată în tandrețuri intense cu sinecuri FSB și GRU, cărora le face jocurile – se remarcă prin rostogolirea celei mai infecte propagande rusești.

Vă prezentăm nostalgiile soldatului Bombonel, care ar vrea ca stagiul militar să devină din nou obligatoriu:

”Iohannis a participat, zilele trecute, la ceremonia de infiintare a Comandamentului Corpului Multinational Sud-Est, la Cincu.

Mi-am amintit, cu acest prilej,  de cele sase saptamani ale aplicatiei militare la care am participat, in Muntii Fagaras, in poligonul de la Cincu, in iarna anului 1974. Conditiile nu erau ‹extraordinare›. Spre exemplu, dormeam intr-un cort neincalzit, cu 60 de paturi. Doar camera cu bocanci era incalzita. Exercitiile erau dificile. Imi aduc aminte, de exemplu, de urcarile in TAB-uri, cu tot harnasamentul de iarna si cu armamentul din dotare…

Cu toate acestea, mă gândesc cu nostalgie la acea perioadă si nu sunt convins că eliminarea stagiului militar obligatoriu pentru tineri a fost o decizie inteleaptă”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.