Băsescu, anunț fără echivoc: "PMP va avea candidat propriu pentru Primăria Capitalei!". Acuzații dure la adresa USR: "Îl sabotează deliberat pe Nicușor!"


Băsescu, anunț fără echivoc: "PMP va avea candidat propriu pentru Primăria Capitalei!". Acuzații dure la adresa USR: "Îl sabotează deliberat pe Nicușor!"

Fostul președinte al României și primar al Capitalei, Traian Băsescu, a declarat miercuri, fără echivoc, că PMP va avea candidat propriu pentru Primăria Bucureștiului, posibil chiar în persoana sa, din cauza faptului că USR nu vrea să facă o alianță cu Partidul Mișcarea Populară, inclusiv cu liste comune de candidați la sectoare și la Consiliul General al Municipiului București, nu doar în sensul susținerii lui Nicușor Dan.

"Am câștigat de două ori Primăria Capitalei și am lăsat ceva în urmă. Am găsit un București cu 47.000 de chioșcuri, cu câini peste tot. Am lăsat un București contorizat, cu punctele termice modernizate, cu linia 41 și multe altele.  În ceea ce privește anunțul, nu l-am făcut în glumă, pentru că este o necesitate politică. Niște domni s-au hotărât să-și bată joc de dreapta. Le-am propus și am susținut varianta Nicușor (Nicușor Dan – n.r.), să-l susținem toți. Vin acum și spun «da, să-l susținem toți, dar fără liste comune». Păi cum poate fi susținut Nicușor fără liste comune? Iar ultima comunicare pe care i-a făcut-o domnul Ludovic Orban președintelul PMP, lui Eugen Tomac, este că nu fac alianță cu PMP pentru că nu vrea USR-ul. Foarte bine, asta e decizia lor, dar nu pot cere PMP-ului să-l voteze pe Nicușor și să-și vadă de drum. Și atunci, decizia este să jucăm, dacă vor să jucăm. Jucăm politic. PMP nu e acceptat de partidele care se revendică a fi de dreapta și PMP va candida cu candidat propriu. Una din opțiunile posibile sau foarte posibile este ca eu să candidez. Dacă partidul, în structura lui de conducere, va spune că e de acord, eu voi candida și voi da confortul de la Bruxelles pentru a relua ce a rămas neterminat", a declarat Traian Băsescu, în emisiunea "Se întâmplă acum", la B1TV

Întrebat dacă intrarea sa în cursa electorală nu va duce la câștigarea unui nou mandat de către Gabriela Firea, Traian Băsescu a dat vina voalat pe USR că îl sabotează pe Nicușor Dan prin modul în care negociază cu PNL și exclude PMP de la masa negocierilor: "Acest refuz de a accepta PMP este un alt semnal pe care eu știu să-l citesc. Știu toți că dacă refuzi un partid la alianță, partidul acela se va duce singur. Deci cineva îl sabotează deliberat pe Nicușor. PMP nu poate rămâne în afara competiției, fără candidat, și doar să-i dea voturile lui Nicușor".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.