Cel mai sincer membru al cabinetului Cioloș îl torpilează pe Marcel Vela: „Ai făcut o facultate de tot râsul, ești subinginer în sudură”/„Impostor, tupeist, agramat, plin de el, legat de o mulțime de scandaluri de corupție”


Cel mai sincer membru al cabinetului Cioloș îl torpilează pe Marcel Vela: „Ai făcut o facultate de tot râsul, ești subinginer în sudură”/„Impostor, tupeist, agramat, plin de el, legat de o mulțime de scandaluri de corupție”

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat la ministerul Muncii în guvernul lui Dacian Cioloș, este una dintre cele mai tranșante voci din spațiul public care le vorbește adesea, fără menajamente, chiar și celor pe care îi admiră, despre lucruri greu de digerat, adevăruri incomode, dar care trebuie semnalate, scoase la lumină din fundul dulapului cu scheleți, pentru a fi lămurite, corectate, îndreptate. E o confruntare cu adevărul necesară, care nu vulnerabilizează, ci, dimpotrivă, eliberează.

Valeriu Nicolae îi ajută, de mai bine de 12 ani, pe copiii fără nicio șansă din Ferentari să-și croiască un drum oferindu-le suport școlar, de la rechizite și hrană la teme pentru acasă rezolvate cu sprijinul voluntarilor într-o casă pe care a fost nevoit s-o cumpere din fonduri proprii și din donații după ce a fost alungat de autoritățile PSD de la sectorul 5 din Școala 136. În rest, scrie la Dilema Veche și pe Facebook. Astăzi despre Marcel Vela, controversatul liberal de la Interne, cel care i-a urmat în funcție detestatei Carmen Dan, lăsând impresia că, după 10 august și crimele de la Caracal, va reforma din temelii ministerul, mai ales că și l-a ales șef de cabinet pe Traian Berbeceanu, devenit simbol al polițistului corect și muncitor care este aruncat nevinovat după gratii de mafia din sistem. Nu a (au) reformat nimic, deși acum se face anul de când învârt de butoane. 

Valeriu Nicolae explică detaliat de ce:


„Ești cel mult mediocru. Ai făcut o facultate de tot râsul, ești subinginer în sudură. Ca orice subinginer sudor, fără pile, te angajezi la o slujbă foarte bănoasă în timpul comuniștilor, slujbă care nu are nicio legătură cu facultatea pe care o termini, la ADAS, singura firmă de asigurare din România comunistă. ADAS dispare în ceața groasă de după revoluție și reapare ca firmă privată și ea, desigur, fără legături cu Securitatea, Asirom. Din 1990 ești liberal pe bune și asta nu te ajută deloc așa că ajungi director la Asirom-ul privat din orașul tău. Se întămplă exact când liberalii ajung la putere că așa e în tenis. Faptul că al doilea cel mai importanț securist din zonă devine șeful tău la Asirom este desigur o coincidență. La fel este o coincidență și că ofițerul de legătură al Securității care a fost acuzat că te-ar fi recrutat va fi angajat de tine pe o poziție publică bănoasă. Trecem, însă, peste coincidențele nefericite. Cum asigurările se vând cel mai bine la stat se întâmplă să fii și vice-primar și apoi consilier la primărie. Și cum toate acestea nu sunt îndeajuns pentru timpul și hărnicia ta faci și o faimoasă Facultate Europeană de Drept. Este din Oxfordul Românie, Lugoj și se numește Universitatea Europeană Drăgan. E pe bani dar nu contează, tu te-ai sudat bine la politică și trebuie să ai și diploma de drept. Facultatea e considerată cea mai nenorocită facultate de drept pe bani din România într-un top făcut de ProTv. Nu ai făcut nimic, nimic în domeniu dar în 2006, în timp ce ești și primar, din senin, așa, te trezești să predai Drept Administrativ și Drept Constituțional la o bombă de universitate privată din București, la 9 ore de localitatea unde ești primar. Până în 2004 când ești ales primar ești directorul Asirom și prefect sau consilier local că doar așa este în liberalismul neaoș. După trei mandate magnifice de primar te retragi grațios în senatul României și devii meritat ministrul liberal al MAI. Ca să nu pară CV-ul de tot râsul treci în CV armata obligatorie din timpul comuniștilor ca și cum ai fi făcut cursuri de subofițeri.

CV-ul domnului Vela ar provoca sughițuri de râs sau niște scuipături în sân oricărui șef de resurse umane. Impostor, tupeist, agramat, plin de el, legat de o mulțime de scandaluri de corupție, decorat de Constantinescu în 2000 și de BOR în 2010 obține în 2016 și un certificat de revoluționar căci CV-ul e mult prea subțirel pentru o poziție ministerială. Este acum ministrul liberal al MAI. Un cumpănaș.”

PS  Vela nu e unicul „client” al lui Valeriu Nicolae. Fostul secretar de stat are numeroase postări despre cei care ocupă, cel mai adesea nemeritat, un loc pe scena politică. Le găsiți pe pagina dânsului de Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.