Dosarul 10 august riscă să fie distrus de sinistrul de la șefia SPM! Mărieș, solicitare către Iohannis și Rareș Bogdan: "Înființarea unui serviciu independent în cadrul Parchetului General!"


Dosarul 10 august riscă să fie distrus de sinistrul de la șefia SPM! Mărieș, solicitare către Iohannis și Rareș Bogdan: "Înființarea unui serviciu independent în cadrul Parchetului General!"

Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Doru Mărieș, participant la Revoluție și Mineriadă și aprig activist anticomunist, a lansat o solicitare luni seară în emisiunea Jocuri de Putere către președintele Klaus Iohannis, europarlamentarul Rareș Bogdan și ministrul de Justiție, Cătălin Predoiu, pentru a găsi formula politică în sensul înființării unui serviciu în cadrul Parchetului General care să investigheze toate crimele agenților regimului comunist, cât și dosarele politice precum este 10 august. Varianta găsită de Mărieș vine în contextul în care dosarul 10 august se va întoarce finalmente la Secția Parchetelor Militare, instituție condusă de Cătălin Pițu Ranco, cel care a închis Dosarul Revoluției 16-22 decembrie.

CONSULTAȚI ȘI: INTERVIU EXCLUSIV Doru Mărieș dezvăluie numele următorului sabotor al Dosarului 10 august: "A închis Dosarul Revoluției! Va trebui să punem presiune să se aducă oameni integri!"

Doru Mărieș: "Asociația 21 Decembrie solicită înființarea unui serviciu independent pentru investigarea tuturor crimelor agenților regimului comunist, a crimelor care nu se prescriu datorită deciziilor CEDO și implicit a tuturor acestor dosare politice cum este și 10 august. Este un serviciu în cadrul Parchetului General, sub comanda prim-adjunctului sau a procurorului general.

Dosarul 10 august se va întoarce la Cătălin Pițu, omul care a închis Dosarul Revoluției 16-22 decembrie, redeschis de către procurorul general interimar Bogdan Licu, care a redeschis pentru a doua oară Dosarul Revoluției, ÎCCJ confirmând în noiembrie anul trecut. Hai să zicem că a durat motivarea o lună de zile, hai două că au fost sărbătorile, dar îmaginați-vă că din ianuarie și până acum acest individ, Cătălin Pițu, nu a mișcat un deget pentru a se relua cercetările în acest dosar. Atunci, hai să nu mai tot luptăm cu această Secție a Parchetelor Militare, care din punctul meu de vedere e cea mai tare secție din România pentru că investighează toate faptele tuturor ofițelor și subofițerilor din Armată, din SRI, din SIE, din Jandarmerie ș.a.m.d. Așadar, această secție care are influențe atât de mari, luați-o voi de la Jandarmerie și faceți ce vreți cu ea. Hai să facem noi o secție serioasă cu procurori militari și civili aduși din țară, sub comanda unuia care a probat că a făcut de două ori și la distanță de 4 ani redeschiderea Dosarului Revoluției, Bogdan Licu, prim adjunct al procurorului general, și hai să finalizăm aceste dosare. Ce să ne mai batem capul?

Acest memorandum va fi trimis domnului președinte, domnului Cătălin Predoiu și doamnei procuror general. Este nevoie de o decizie a CSM. (...) Nu trebuie Cod de Procedură Penală schimbat, nu trebuie alocate fonduri suplimentare, ci niște oameni care să funcționeze împreună, iar în acest sens îi cer sprijinul europarlamentarului Rareș Bogdan și președintelui Klaus Iohannis".

Vedeți video:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.