Bufonul rusofil Dodon continuă să-i facă pe basarabeni de rușinea Europei: l-a felicitat pe dictatorul Lukașenko, după ce acesta și-a terorizat contracandidata, i-a bătut pe protestatari și i-a arestat, la grămadă cu lideri ai opoziției


Bufonul rusofil Dodon continuă să-i facă pe basarabeni de rușinea Europei: l-a felicitat pe dictatorul Lukașenko, după ce acesta și-a terorizat contracandidata, i-a bătut pe protestatari și i-a arestat, la grămadă cu lideri ai opoziției

Opulentul rusofil, socialist și românofob Igor Dodon a găsit de cuviință să-l felicite caraghios și la scenă deschisă pe bunul său tovarăș, Aleksandr Lukașenko, dictator în Belarus încă din ꞌ94, via Moscova, după ce omologul său și-a terorizat contracandidata la președinție până când acesta a cedat și s-a retras din luptă, cu o mină desfigurată de groază.

Mai mult, călduroasele felicitări ale lui Dodon vin și în contextul în care Lukașenko a declanșat o teroare fără precedent asupra protestatarilor care-l acuză că a fraudat, ca de obicei, alegerile, peste 120 de persoane fiind bătute cu bestialitate și arestate, la grămadă cu lideri ai opoziției.

Trebuie spus că gestul lui Dodon reprezintă o nouă batjocorire a republicii de fum cu capitala la Chișinău, oricum izolată și nebăgată în seamă pe plan extern, fapt ce nu se va schimba curând, din păcate pentru basarabeni, având în vedere foarte proasta companie în care îi menține bufonul Moscovei.

Deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la Bruxelles) comentează, pe Facebook, cea mai recentă sfidare a lui Dodon:

”Grație lui Dodon suntem în ‹clubul statelor selecte›

Bufonul politic Dodon, el și vedeta incontestabilă a ‹politici externe echilibrate moldovenești› s-a manifestat din nou pe arena internațională, de această dată nu de la înalta tribună a Adunării Generale a ONU, trimis acolo de către cel mai ‹european expert în războaie civile›.

Petrecărețul de la Condrița, el și ‹agronomul› mersului cu mașinile prin arătură ne-a ‹băgat› în... ‹clubul celor mai selecte 10 state din lume›, care l-au felicitat pe Lukașenko. E un extraordinar prilej de ‹mândrie și performanță incontestabilă pe plan extern›.

‹Din numele poporului moldovenesc și al meu personal...› conducerea actuală a PDM-ului (Filip, Diacov, Jizdan și alți conducători ‹euro-unioniști›) ar trebui să-i ducă chiriașului de la Condrița, în semn de profundă recunoștință, o Pizza de Miami. Poate cumva îl vor convinge pe Dodon să devină și euro-atlantist, de vreme ce PDM-iștii își justifică mereu aflarea la guvernare cu PSRM prin ridicolele și penibilele argumente că astfel ei îl vor putea ‹înmuia› (a se citi îmblânzi) pe acesta pe plan extern.

Nu mai există niciun dubiu că integrarea noastră europeană se va face, de acum încolo, împreună cu Bielorusia și Rusia, mai nou si cu Venezuela! Parcă am mai avut așa ceva pe vremea lui Voronin. Nu-i așa?”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.