VIDEO PSD transmite că epidemia COVID-19 nu mai e un pericol de pe data de 17 august. Ciolacu contrazice ceea ce spunea Ciolacu acum câteva luni, dorind în prezent să dea jos Guvernul Orban


VIDEO PSD transmite că epidemia COVID-19 nu mai e un pericol de pe data de 17 august. Ciolacu contrazice ceea ce spunea Ciolacu acum câteva luni, dorind în prezent să dea jos Guvernul Orban

PSD a anunțat astăzi că în data de 17 august va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis liberalilor că a venit momentul ca aceștia să plece acasă sau la pușcărie.

Ciolacu: "Ajunge! S-a umplut paharul! PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența și prostia patronată de Guvernul pe care-l conduceți. Pe 17 august, PSD va depune moțiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de faptele fiecăruia".


Ca răspuns, în cadrul unei declarații în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, liderul senatorilor PNL Daniel Fenechiu a amintit ce spunea Ciolacu nu cu mult timp în urmă în legătură cu necesitatea unei guvernări stabile și inoportunitatea unei moțiuni de cenzură în contextul epidemiei COVID-19.

Ciolacu, pe 14 martie: "Astăzi, România are nevoie de un Guvern cu puteri depline, iar instituțiile statului și specialiștii care luptă cu epidemia au nevoie de stabilitate".

Ciolacu, pe 7 aprilie: "Cât pandemia este un pericol pentru România nu vom depune moțiune de cenzură".

În acest context, Daniel Fenechiu a ironizat anunțul depunerii moțiunii de cenzură, spunând că așteaptă pe 17 august ca marii specialiști din PSD să le transmită românilor de ce nu mai reprezintă un pericol epidemia COVID-19, iar astfel nu mai este necesar un Guvern cu puteri depline.

Daniel Fenechiu: "Știm că alegerile locale bat la ușă. Dacă nu am ști, am deduce lesne lucrul ăsta ascultând retorica PSD-PRo România-ALDE. Știm că Ciolacu candidează la șefia PSD. Dacă nu am ști, am deduce lesne ascultând retorica domnului Ciolacu. Știm și că vă e frică de votul românilor, se vede, dar dvs. sunteți cei care prin lege ați stabilit data alegerilor locale și dvs. prin lege gestionați practic data și procedura. Nu voi intra în comentarii asupra susținerilor cât se poate de electorale ale lui Ciolacu. Sunt convins că domnia sa trebuie să arate atât electoratului din propriul partid, cât și celui pesedist cât de ticălos e Guvernul Orban, câte nenorociri a făcut Guvernul Orban, cât de multe soluții are PSD astăzi, uitând probabil că Guvernul Orban vine după ani buni de guvernare PSD, în care guvernele lui Liviu Dragnea au reușit să le arate românilor ce înseamnă guvernarea pesedistă. Uită domnul Ciolacu și mare parte din colegii de la PSD că avem astăzi Guvernul Orban tocmai datorită faptului că românii au admis o moțiune de cenzură împotriva PSD și contra majorităților constituite de PSD.

Am aflat astăzi în premieră că pe 17 august se va depune o moțiune de cenzură. Făcând o glumă înțelegem că asta ar trebui să fie o veste bună dacă ne gândim la declarația președintelui PSD Marcel Ciolacu care spunea pe 14 martie: "Astăzi, România are nevoie de un Guvern cu puteri depline, iar instituțiile statului și specialiștii care luptă cu epidemia au nevoie de stabilitate". Câteva zile mai târziu, pe 7 aprilie,  Ciolacu spunea așa: "Cât pandemia este un pericol pentru România nu vom depune moțiune de cenzură". Mă bucur că pe 17 august pandemia nu mai este un pericol pentru România, sperăm ca pe 17 august în moțiunea de cenzură scrisă de specialiștii de la PSD ni se va explica de ce trebuie să renunțăm la măști, de ce ne putem relua viața de altă dată, de ce moțiunea nu mai este un pericol.

Revin la învestirea Guvernului Orban, când Ciolacu recunoștea că România are nevoie de un Guvern stabil. A fost o simplă declarație care nu a fost urmată de niciun demers care să fie în consonanță cu cele spuse de la tribuna Parlamentului. Mă voi rezuma la două planuri. În plan parlamentar, știți foarte bine că majoritatea PSD-Pro România a avut două priorități, să legifereze inițiative populiste cu pronunțat caracter electoral, iar cea de-a doua să golească de conținut toate ordonanțele și proiectele de lege inițiate de Guvernul Orban. Practic, Guvernul Orban a fost sabotat la nivel parlamentar într-o manieră deliberată în care sănătatea românilor nu a fost nimic altceva decât declarații, declarații, declarații. În planul comunicării publice, PSD nu a făcut altceva decât să asigure backup-ul activității parlamentare. PSD a ridiculizat pericolul creat de COVID-19 și nu a făcut altceva decât să cânte prohodul Guvernului, anunțând din 7 aprilie moțiunea de cenzură ce va fi depusă când pandemia încetează. Repet, ne bucură teribil că pe 17 august vom afla din moțiune care e maniera în care putem constata că pandemia nu mai este un pericol".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.