VIDEO PSD se joacă de-a moțiunea. Iohannis a răbufnit: "Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar! Nu vom avea guvern PSD!"


VIDEO PSD se joacă de-a moțiunea. Iohannis a răbufnit: "Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar! Nu vom avea guvern PSD!"

PSD a anunțat miercuri că pe 17 august va depune o moțiune de cenzură contra Guvernului Orban, deși liderul pesediștilor Marcel Ciolacu declara pe 7 aprilie că nu va încerca să dea jos Executivul pe perioada epidemiei COVID-19.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a spus în cadrul unei conferințe de presă că în cazul în care moțiunea de cenzură va trece, nu va accepta varianta unui guvern PSD.

Iohannis: "În ceea ce privește coaliții post-moțiune, haideți să vedem mai întâi moțiunea, pe urmă să vedem votul pe moțiune, pe urmă să facem consultări și cu certitudine nu vom avea guvern PSD".

Mai mult, Iohannis a precizat că decizia PSD de a depune o moțiune de cenzură este un joc populist ordinar, mai ales în condițiile în care au mai rămas doar câteva luni până la alegeri, pesediștii fiind de fapt disperați să mai câștige niște voturi în urma unor astfel de acțiuni. Totodată, președintele a atras atenția că pesediștii suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare. 

Iohannis: "Atunci când a fost înlăturat din fericire guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a știut că avem un Guvern minoritar care trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegeri parlamentare. Dacă la început toată lumea a înțeles că cineva trebuie să guverneze și din fericire e un Guvern responsabil, după scurt timp PSD a făcut o pasiune din a depune moțiuni de cenzură, că trebuie, că nu trebuie. După părerea mea nu trebuie. E o măsură strict populistă, electoralistă, fără niciun rost. Mai sunt puține luni până la alegeri. Pentru ce să depui moțiune de cenzură? Doar așa ca să arăți că te opui în continuare bunului mers al treburilor publice? (...) Nu-mi doresc să treacă moțiunea. 

Părerea mea e că această moțiune este neavenită politic. Dacă trece sau nu, vom ști atunci când se votează, însă eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD doar ca să arate că are foarte mulți parlamentari. Asta știm și noi, că din păcate PSD încă are foarte mulți parlamentari. PSD nu a venit cu niciun fel de soluții. PSD vine cu tot felul de texte populiste, încearcă să dărâme Guvernul și să prindă câteva voturi pentru alegeri, dar nu au nicio soluție și nicio abordare serioasă. Însă, da, sunt ahtiați după putere și știm că ei suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare. Dar dacă vor să depună moțiune pentru așa ceva, pentru România nu este bine".

Vedeți video de la minutul 17:00:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.