VIDEO Lupta pentru "devanghelizarea" Sectorului 5. Băcanu a anunțat "5 priorități pentru S5" prin care vrea să-l zdrobească pe mafiotul Florea


VIDEO Lupta pentru "devanghelizarea" Sectorului 5. Băcanu a anunțat "5 priorități pentru S5" prin care vrea să-l zdrobească pe mafiotul Florea

Avocatul Cristian Băcanu, susținut de PNL și USR-PLUS, și-a lansat ieri candidatura pentru funcția de primar al Sectorului 5, eveniment în cadrul căruia și-a prezentat programul intitulat "5 priorități pentru S5", care constă într-un sector curat, grija față de spațiile verzi, investiții, investiții în infrastructură, incluzând atragerea de investitori din mediul privat și, totodată, prioritare sunt debirocratizarea și digitalizarea.

Cristian Băcanu: "Oamenii din Sectorul 5 au obosit să audă că S5 a rămas în urmă, că așa e S5, că nu se poate, că nu sunt soluții. Aceasta este placa pe care oameni ca Firea, Florea, Vanghelie au repetat-o în ultimii 20 de ani, pentru că au vrut să îi țină pe oameni captivi, astfel încât să sifoneze banii publici și să-i ducă spre găștile lor. Asta au făcut cei de la PSD la Capitală. Vă dau un exemplu, companiile municipale, care au înghițit sute de milioane de euro. Asta s-a întâmplat. Ăsta e adevărul. Asta se întâmplă în S5 de 20 de ani. S5 a fost păstorit de domnul Vanghelie și acum este păstorit de domnul Florea. S-a schimbat fața, dar obiceiurile și oamenii au rămas aceiași. Avem exemplul Economatului de pildă. Avem exemplul Grupului de Acțiune Locală. Sunt tot felul de mecanisme prin care Florea și gașca de care s-a înconjurat trag banii oamenilor și îi duc spre propriile buzunare.

Și atunci unii o să mă întrebe cum se pot face lucruri, cum putem schimba ceva. Păi putem schimba ceva în primul rând prin a nu-i mai fura pe oameni, să fim cinstiți cu ei, să le spunem adevărul, să folosim banii așa cum trebuie, în interesul cetățenilor și să le găsim o destinație. Cu banii aceia se pot realiza proiecte, proiectele trebuie realizate transparent. Licitațiile trebuie făcute corect, lucrările trebuie atribuite corect, nu doar conform legii, căci au găsit ei metode să meargă pe lângă lege. Trebuie să depunem eforturi de ordin administrativ, să ne implicăm personal cei care vrem să schimbăm ceva.

Atunci, ca să schimbăm destinul Sectorului 5, eu vă propun următorul lucru: 5 priorități pentru S5.

Lucrul de care se plâng cel mai tare cetățenii în S5 e curățenia. Anul trecut cetățenii erau îngropați de mormane de gunoaie. Chiar ieri îmi spuneau niște cetățeni din Ferentari că mașina de gunoaie trece repede, ca nu cumva cineva să aducă un sac de gunoi și să-l ridice. Domnul Florea a văzut că lucrurile nu merg bine și atunci ce a făcut? A cumpărat niște utilaje pe care le-a inscripționat cu #DF. #DanielFlorea pe banii oamenilor, o altă metodă de furt și atunci noi îi spunem #DoarFurturi. Trebuie să facem curățenie în S5. 

Al doilea lucru pe care trebuie să-l facem pentru oamenii din S5 este să avem grijă de spațiile verzi. Ce a făcut domnul Florea? Tocmai a atribuit un contract de 1 miliard de lei, de peste 200 de milioane de euro, unei firme din Turcia, iar pe oamenii care lucrau la Primărie pentru întreținerea spațiilor verzi vrea să îi trimită acasă. De ce să îi trimită acasă? Să lucreze la firma din Turcia, care nu are angajați. E o coțcărie, nu se poate așa ceva!

Al treilea lucru pe care trebuie să-l facem în S5 e să investim. Vă spuneam că trebuie să oprim furturile. Cu banii pe care îi economisim trebuie să investim și vorbim de două tipuri de investiții, publice, în educație, în termoizolarea blocurilor. Apropo, Florea promisese că izolează toate blocurile în programul din 2016. Știți câte a termoizolat? Nouă, cu obiecții la procesul verbal de recepție. Ăsta e domnul Florea. Atunci, trebuie să investim. Dar nu e suficient să aducem investiții publice, ci trebuie să aducem investiții private. Atunci, autoritatea publică locală trebuie să fie un partener de discuție pentru investitori și trebuie să îi ajutăm pe oameni să depășească toate aceste sloganuri cu care cei de la PSD i-au intoxicat toți acești ani.

Sigur, un alt lucru pe care administrația PSD nu l-a făcut în 20 de ani de pesedizare în S5 sunt investițiile în infrastructura rutieră. Dacă ne uităm la drumurile din S5, arată cel mai prost în comparație cu cele din celelalte sectoare. Avem nevoie și de parcări, parcări inteligente, căci trebuie să vorbim și de Smart City.

Ajungem la al cincilea capitol, despre debirocratizare și digitalizare. Eu unul cred că administrația publică trebuie făcută pentru oameni. Tot ceea ce facem noi politicienii și funcționarii care lucrează alături de noi trebuie să facem pentru cetățenii care plătesc taxe și impozite și pe care îi vedeam acum două zile la coadă la Administrația Publică Locală S5. Era o coadă de 20 de metri.

Acestea sunt cele cinci priorități, 5 pentru 5. Vă propun ca pe 27 septembrie să schimbăm împreună destinul Sectorului 5".

Vedeți video:


Prezent în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea PLUS, Cristian Băcanu a punctat o serie de aspecte tenebroase ale actualei administrații a Sectorului 5, cârmuită de edilul PSD Daniel Florea, al cărui mandat se rezumă la tunuri peste tunuri, reclamă electorală din bani publici și menținerea unui segment din electorat captiv, în sărăcie, pentru a putea fi mituit din când în când cu pomeni electorale. Ultimul act infracțional al edilului PSD Daniel Florea constă în atribuirea unui contract de 1 miliard de lei unei firme din Turcia, firmă fără angajați, pentru panseluțe și tuns iarba. Mai mult decât atât, Florea și-a dat afară angajații de la primărie care se ocupau de spațiile verzi pentru a-i trimite să se angajeze la firma din Turcia. 

Cristian Băcanu: "Primarul Sectorului 5 a cumpărat pe bani publici niște cuburi, e plin S5 de ele, care au costat 200 de mii de lei. Puteam să schimbăm viețile unor copii. Puteam să îi investim în ceva. Sunt niște cuburi inutile pe care scrie #DF. El spune că e vorba de #DoarFapte, dar pe el îl cheamă #DanielFlorea. Își face branding electoral pe bani publici. O fi legal? Vă spun că nu e legal, că de moral, sigur nu e moral. Și acele mașini cu care spală S5 le-a branduit cu numele lui. Să vedeți cât costă kg de portocale la Economat în S5. Era undeva la 8 euro kg de portocale pe care le împărțeau copiilor. Nu mai vorbesc de pixurile de lux de vreo 150 de euro bucata pe care le-a cumpărat să le dea profesorilor, iar profesorii le vindeau pe OLX. Vă dați seama pe ce cheltuie omul ăsta banii? Și-a pus și fața pe rechizitele copiilor. Ăsta e nivelul la care se duce bătălia în S5.

S5 are niște zone sărace, nu pot spune că tot sectorul e sărac. În Rahova și Ferentari sunt și oameni care sunt pur și simplu sărmani. Eu cred că acești oameni au fost păcăliți și ținuți așa. E vorba despre electoratul captiv. Băieții ăștia și-au dorit să-l țină captiv: "Domne, îți dau câte ceva, tu nu faci nimic, nu îți dau voie să vii în centru". Știți cât de greu e să ajungi din Ferentari în centru? E foarte greu să ajungi. S5 nu are acces la metrou de facto. În S5 e greu să ajungi din Ferentari în centru. S-a dorit să fie așa, căci dacă nu era așa era mai greu să își folosească cei de la PSD anumite pârghii. Oamenii își doresc ca S5 să fie privit ca orice alt sector din București și eu cred că se poate.

De asmenea, există un contract încheiat recent cu o firmă turcească, în valoare de 1 miliard de lei, pentru panseluțe și tuns iarba. Firma turcească nu avea angajați, așa că domnul Florea a decis să-i demită pe angajații de la Primărie, care făceau grevă, astfel încât ei să se ducă să se angajeze la turcii pe care Primăria S5 îi plătea. Vă dați seama unde a ajuns nimicnicia acestei administrații?".

Vedeți video:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.