Geniile PSD. „CV-ul lui pute”/”Interviurile sunt siderante. Un amestec de Viorica Vasilica și Andrușcă matol”/Olguțu” Manda a fost director de butic


Geniile PSD. „CV-ul lui pute”/”Interviurile sunt siderante. Un amestec de Viorica Vasilica și Andrușcă matol”/Olguțu” Manda a fost director de butic

Fostul secretar de stat în cabinetul Cioloș Valeriu Nicolae continuă seria portretelor dezarmant de realiste ale politicienilor de pe la mai toate formațiunile importante. Mai ales la PSD și PNL, impostura pare o adevărată carte de vizită care deschide uși și înlesnește oportunități, nicidecum o situație stânjenitoare sau care să împiedice ascensiunea politică. Școli dubioase, diplome așijderea, doctorate care miros urât de la o poștă, afaceri cu statul, slugărnicie, lipsa unei calificări profesionale, fofilare și sinecuri bănoase, pupincurism - cam pe toate le regăsim în biografia și cv-ul unora ca Marcel Ciolacu sau Claudiu Manda, 

Dar mai sunt și alții cu povești de viață și carieră identice cu ale șefilor care merită făcute publice. Ștefan Mușoiu, de exemplu. 45 de ani, deputat de Ialomița la primul mandat. Fost tehnician de emisie la una din televiziunile lui Dan Voiculescu, Mușoiu, spune Valeriu Nicolae, răvășește „logica, gramatica și tot ce mai e prin preajmă cu tupeul unui smardoi șmecher care știe că nu poți dovedi că te-a furat”.

Redăm mai jos fabuloasele portrete ale lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, Claudiu Manda, europarlamentar, fost președinte al Comisiei de control al SRI, și pe cel al mai puțin celebrului Ștefan Mușoiu.

„Ciolacu și Manda sunt farurile masculine ale PSD-ului. Ciolacu este șeful celui mai mare partid iar Manda a fost cel mai important olguț și primul bărbat pe listele de la Parlamentul European.

Pe scurt.

Șeful PSD-ului a fost conform CV-ului șomer pănă la 37 de ani. A făcut târziu și cu greu o batjocură de facultate pe bani. Singura lui activitate până la 37 de ani a fost șef la tineretul PSD-ist din Buzău și consilier la Primărie și Consiliul Județean. În toată cariera lui a muncit în privat pentru 13 luni, timp în care a fost o absolută catastrofă. Faimos pentru legăturile cu un terorist Omar Hayssan și pentru poziția de pupincurist și vâslaș a lui Dragnea a trăit în rest numai din sinecuri politice într-unul dintre cele mai corupte și sărace județe din țară.

Olguțu compensează pentru lepra leneșă de mai sus. El a fost un jeniu care la 19 ani e deja contabil iar la 21 de ani face cea mai proastă facultate de științe economice din țară și are două slujbe de director una în Craiova (buticar) și una în București cabinet de parlamentar. La 25 de ani știe tot ce e de știut în privat și devine tot director numai că la stat. Tot două slujbe de Director, tot una la Craiova și una la București că el este PSD-ist și cum ăștia au secretul lărgirii timpului și al buzunarelor mai face și un master la București. La 29 de ani are deja zece ani de directorat în public și privat, un master și e doctorand. Logic devine și parlamentar.

Pe larg

Ciolacu începe facultatea la 24 de ani. Vine dintr-o familie care stă foarte bine cu finanțele, deci nu există altă justificare decât că a fost mult mai prost decât cei care intrau la facultățile bune. La 24 de ani, deși locuiește în Buzău, face facultatea Ecologică de Drept în București, Facultate care nu are licență. Conform CV-ului nu are un loc de muncă, ci se dedică total partidului până la vârsta de 37 de ani.

În 2003 mai face studii de doi ani se pare fără să reușească să-și ia o diplomă de masterat deși e aceeași bombă de universitate. Totuși, în 2012, la 45 de ani, își ia un masterat de la SNSPA care sunt sigur că merită citit. Examenele erau o glumă, după cum a scris public un coleg de generație.

La 34 de ani este în sfârșit încadrat la firma proprie – consilier juridic. Este viceprimar, așa că firma duduie de contracte publice și este investigată de DIICOT, ca orice afacere cinstită. Cum în CV e nevoie de un titlu mai serios, devine Director Executiv pentru 13 luni la o firmă. Pe care o bagă în pământ. O preia cu un profit de aproape 2 milioane și o lasă cu o datorie de aproape 4 milioane, căci ăsta e geniul PSD-ist. Renunță la privat și se dedică primăriei și apoi e deputat. Ne reprezintă în niște comisii în parlament cu care nu are nicio legătură. Este cel de-al treilea om în stat.

Olguțu la 29 de ani e deja în Parlament. Începe rapid treaba și la 19 ani este deja contabil și director economic la firma lui tac-su. Face și Științe Economice la Craiova într-o perioadă celebră pentru șpăgi. Din anul trei de facultate își mai adaugă o slujbă de Director de Cabinet al unuia dintre cei mai dubioși parlamentari. La 21 de ani. În timp ce are două slujbe mai face și un curs care în mod normal este foarte dificil și devine, zice el, cel mai tânăr expert contabil din Oltenia, la 25 de ani. Renunță la firma privată și este angajat Director la Direcția pentru Tineret și Sport și apoi Director la Casa De Cultură a Studenților, în timp ce este și Sef de cabinet de parlamentar. În aceeași perioadă mai face și un master de doi ani la nenorocirea aia de fundație PSD-istă a lui Adrian Severin și termină și colegiul nesecurist al lui Oprea. Cariera lui seamănă aproape perfect cu cariera altui impostor, deputatul PNL Prișcă și, la fel ca acesta, este și el doctorand. Nu din 2014 ca Prișcă, ci din 2009, că la el doctoratul se poate da și în 10 ani. La celebra univesitate din Târgoviște. A fost implicat în toate scandalurile posibile, de la legături cu interlopi la spălare de bani. A fost tot timpul în fundul lui Dragnea așa că ne reprezintă în Parlamentul European. A fost și Președintele Comisiei de Control a SRI-ului.

CV-ul lui Ștefan Mușoiu pute.

Cariera lui începe brusc la 22 de ani într-o fundație a PSD-ului abonată la banul public. Direct pe poziția de vice-Președinte. Nu contează că omul are doar liceul, e lovit de duhul socialist al funcțiilor. La 23 de ani se apucă de școală că luminile socialiste au întodeauna un mic retard ca să nu ne orbească din prima. Își începe cariera în privat ca tehnician de emisie pentru televiziunea celui mai curat dintre români, domnul Dan Voiculescu. Termină în aceeași perioadă și celebra facultate de Inginerie Economică Industrială a Universității Ecologice din București. Știu că sună a banc dar e chiar pe bune. Golănește, pune și că a terminat nenorocirea aia PSD-istă de face masteranzi toate hoiturile PSD-ului– Institutul Ovidiu Șincai al altui penal, Adrian Severin. Problema e că cursurile au doi ani dar Mușoiu le "termină" în unul. Mai face și cursuri de diplomație, că și pe ăsta îl roade cunoașterea de cur.

Imediat ce are facultate își deschide o afacere cu gaz lichefiat GPL. Firma lui e implicată în toate scandalurile imaginabile, mai ales de când mârlănetele ajunge în 2008 vicepreședinte de consiliu județean la Ialomița. Mafioți, spălare de bani, fraudă cu fonduri europene, averi inexplicabile sunt toate acolo.

Din 2005 este foarte activ în PSD și, coincidență, afacerea nevestei crește de zece ori până în 2012, iar a lui de cinci ori că doar e criză. “Afacerile” îl duc în poziția să fie declarat incompatibil de ANI. Are niște avocați meșteri, câștigă procesul împotriva ANI și hop înapoi la consiliul județean. Din 2016 este deputat PSD. Cea mai mare parte a CV-ului lui sunt comisiile din cadrul parlamentului.

Interviurile lui sunt siderante. Un amestec de Viorica Vasilica și Andrușcă matol dar sigur pe el răvășind logica, gramatica și tot ce mai e prin preajmă cu tupeul unui smardoi șmecher care știe că nu poți dovedi că te-a furat.

Scrie în CV că este preocupat de ARTĂ și Comunicare. Băi, nu se pot imagina personaje ca ăsta!

Se oprișează pe noi de la Slobozia și din Parlament.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.