USR spulberă moțiunea de cenzură depusă de PSD: "Lipsa de responsabilitate a pesediștilor devine astăzi criminală!"


USR spulberă moțiunea de cenzură depusă de PSD: "Lipsa de responsabilitate a pesediștilor devine astăzi criminală!"

USR a anunțat că va vota împotriva moțiunii de cenzură ce a fost depusă astăzi de PSD, căci România are nevoie de o guvernare stabilă în contextul epidemiei COVID-19.

USR, pe Facebook: "În plină criză de sănătate publică, PSD vrea să lase România fără Guvern. Astăzi, PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului, în vreme ce România a ajuns la peste 70.000 de cazuri de COVID-19 și peste 3000 de persoane decedate din cauza virsului de la declanșarea pandemiei. Lipsa de responsabilitate a PSD devine astăzi criminală. USR va vota împotriva moțiunii de cenzură.

România trece astăzi prin cea mai gravă criză din ultimele decenii. Ne confruntăm cu un virus extrem de periculos, iar consecințele economice nu au întârziat să apară: zecii de mii de firme au fost afectate de criză, sute de mii de angajați au rămăs fără locuri de muncă, România a ajuns la un deficit uriaș, țara noastră plătește cea mai mare dobândă la împrumuturi dintre țările UE.

Ultimul lucru de care avem nevoie acum este o criză politică. Cum ar putea fi sănătos pentru țară să dai jos guvernul în plină pandemie?! Și care e logica să dai jos guvernul acum, când mai sunt doar 3 luni până la alegeri?! PSD nu a învățat nimic din dezastrul lăsat în urmă de cele 3 guverne ale lui Dragnea. România nu se va face bine până când nu vom scoate definitiv hoția din politica românească".

Totodată, premierul Ludovic Orban a catalogat moțiunea de cenzură a PSD drept un gest iresponsabil, inclusiv din prisma faptului că Guvernul trebuie să pregătească perioada aceasta documentele necesare absorbției celor 80 de miliarde de euro de la UE.

Ludovic Orban: "Socoteala de acasă știți că întotdeauna nu se potrivește cu socoteala din teren. După părerea mea, această moțiune de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD. Să depui moțiune de cenzură și să încerci să dai jos un guvern care și-a făcut datoria față de țară, care gestionează cu corectitudine, profesionalism și eficiență problemele grave care au apărut din cauza epidemiei, din cauza crizei economice, din cauza secetei, din cauza inundațiilor, un guvern care, confruntat cu dificultățile care n-au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, mi se pare un gest iresponsabil și complet lipsit de logică și este un gest împotriva interesului României.

Gândiți-vă că Guvernul, pe care îl conduc, trebuie să implementeze toate măsurile din programul de relansare economică și investiții. Guvernul, pe care îl conduc, pregătește toate documentele pentru absorbția celor 80 de miliarde de euro, care vor fi alocați României începând cu 1 ianuarie 2021, și aici este vorba de documente extrem de importante, cum este planul de reziliență și recuperare, care trebuie adoptat până la începutul lui octombrie și trebuie transmis către Comisia Europeană. Este vorba de programul în baza căruia se va semna acordul de parteneriat între România și Comisia Europeană pentru alocarea fondurilor din cadrul bugetului multianual al UE 2021-2027. Acest guvern pregătește cu minuțiozitate începerea școlii. Acest guvern se luptă cu toate armele împotriva răspândirii virusului și se vede că, de când Guvernul are din nou la dispoziție instrumentele legale pe care le au toate celelalte țări europene, există o tendință de oprire a numărului de infectări, chiar există un ușor trend descendent în ultimele patru zile".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.