Kim Jong-un a început să-i arunce în lagăre pe toți cei care au ”situație locativă neclară”, în timp ce își cumpără cele mai luxoase autoturisme Maybach


  • ACP
  • Aug 21, 2020 18:59
  • 2950
Kim Jong-un a început să-i arunce în lagăre pe toți cei care au ”situație locativă neclară”, în timp ce își cumpără cele mai luxoase autoturisme Maybach

Ministerul Securității Sociale din Coreea de Nord a primit de curând un ordin care spune că până la 10 octombrie trebuie să fie prinși toți cei care au ”o situație locativă neclară”.

Sursa de la care a venit acestă informație, publicată de Daily NK, afirmă că numărul celor care au ajuns să trăiască pe străzi, ori la rude, din cauza problemelor finaciare, a crescut iar în ultima perioadă, la fel ca numărul celor care nu locuiesc la adresele unde sunt înregistrați deoarece și-au căutat un rost în orașele mari, unde nu au reușit să își facă rost de permisul de rezidență.

Sunt vizate și femeile originare din capitală care și-au urmat soții în provincie, dar nu au reușit să se adapteze vieții din zonele foarte sărace și s-au întors în Phenian ca să trăiască la părinți sau pe la alte rude, dar nu au slujbe și nu sunt prinse în ”viața organizațională”, adică în activitățile ”voluntare” la care sunt obligați să participe toți cetățenii, la ordinul Partidului Comunist.

Autoritățile centrale care au dat ordinul strângerii celor menționați au specificat ca organele de stat să ignore ”circumstanțele personale” și să se ocupe la fel de toți cei în cauză, pentru ”menținerea ordinii sociale”, iar cei care încearcă să scape ori nu se supun ordinului să fie trimiși direct în lagărele de muncă, dacă au vârste între 17 și 65 de ani.

„Ca parte a eforturilor de a duce la îndeplinire ordinul guvernului, angajații Ministerul Securității Sociale desfășoară anchete prin fiecare inminban (cele mai mici unități administrative din Coreea de Nord – n. red.) pentru a identifica persoanele vizate de ordin, în timp ce fac eforturi pentru a aduna persoanele fără adăpost, numite kkotjebi, și alte persoane care rătăcesc în apropierea orașelor”, a mai spus sursa nord-coreeană citată de Daily NK.

Se pare că organele de ordine publică se concentrează pe prinderea persoanelor ”rătăcite” în interiorul țării – inclusiv provinciile Kangwon, South Hamgyong și North Hamgyong –, pe care le plasează apoi în lagărele de muncă forțată, unde sunt obligate să rămână pe perioade de mai multe luni. Există atât de multe persoane care au fost trimise într-un lagăr de muncă forțată din provincia Hamgyong de Nord, încât nu mai există suficient spațiu în unitate, potrivit sursei care a relatat și că în colonia de muncă sunt multe femei care imploră să fie trimise acasă după ce au fost arestate în timp ce erau angajate în activități economice private în locuri din afara zonelor de reședință.

„Autoritățile lagărului de muncă încearcă să facă față creșterii bruște a persoanelor aduse”, a spus sursa, adăugând: „Unii comandanti de tabără folosesc oportunitatea de a lua mită în schimbul reducerii numărului de luni în care prizonierii trebuie să rămână. în tabere.” – mai multe detalii AICI.   

Deși au existat planuri pentru ridicarea de adăposturi temporare în fiecare provincie, planuri nutrite îndată ce s-a observat creșterea rapidă a numărului celor care nu aveau domiciliu sau nu trăiau la domiciliul desemnat, lipsa resurselor a făcut ca prima destinație a celor vizați de ordinul autorităților centrale comuniste să fie lagărele de muncă.

Situația actuală a nord-coreenilor începe să fie din ce în ce mai dramatică, amintind de perioada anilor '90, când țara comunistă a rămas fără susținerea URSS în timp ce se lupta să funcționeze economic urmând cele mai severe dogme staliniste.

Acum – continuând să urmeze modelul economic comunist și aflându-se sub cele mai severe sancțiuni internaționale, din cauza programului nuclear, care este la rândul său extraordinar de costisitor pentru sărăcăcioasa țară-lagăr, probleme la care se adaugă criza mondială produsă de pandemie –, Coreea de Nord este într-o situație economică greu de imaginat.

În același timp însă, familia dictatorului cu porniri genocidare Kim Jong-un a cumpărat din Europa cantități mari de produse de lux, printre care s-au aflat și câteva automobile foarte scumpe, după cum arată un raport nepublicat al Națiunilor Unite citat de jurnaliștii NK News.

În 2019, Kim Jong-un și-a cumpărat de la o reprezentanță Mercedes din Roma două Maybach S600 Guard în valoare de 498,780 dolari, după ce își achiziționase cu puțin înainte și un Maybach S600 Pullman, a cărui valoare ajunge la un milion de dolari. În 2018, dictatorul nord-coreean cumpărase de la aceeași firmă un Maybach S650 în valoare de „doar” 200.000 dolari... – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.