Fosila politică Tăriceanu spune despre Nicușor Dan că e un "dinozaur care, dezghețat după 60 de milioane de ani, nu înțelege nimic din lumea în care s-a trezit subit"


Fosila politică Tăriceanu spune despre Nicușor Dan că e un "dinozaur care, dezghețat după 60 de milioane de ani, nu înțelege nimic din lumea în care s-a trezit subit"

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidat la funcția de primar al Capitalei, a declarat marți că Nicușor Dan pare "dinozaurul care, dezghețat după 60 de milioane de ani, nu înțelege nimic din lumea în care s-a trezit subit". Tăriceanu a criticat faptul că lupta anticomunistă este unul dintre sloganurile de campanie ale candidatului dreptei pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan.

Tăriceanu, pe Facebook: "Nicușor Dan pare dinozaurul care, dezghețat după 60 de milioane de ani, nu înțelege nimic din lumea în care s-a trezit subit! Cum să-ți faci din lupta anticomunistă sloganul de campanie în anul 2020? Asta este oferta PNL la 30 de ani de la Revoluție: un candidat înghețat în lupta de clasă? PNL a uitat istoria cu “vin lupii”, strategie care nu a funcționat nici în anii ’90?

De la bun început această alianță nu a mirosit a bine. Să faci o alianță împotriva a ceva (să scoatem ciuma roșie din București - spun ei) și nu pentru bucureșteni mi se pare că este o palmă dată nouă tuturor. Asocierea PNL cu o structură ciudată care pare că vrea să ne ducă înapoi în vremea colectivizării nu este bine nici pentru ei și nici pentru noi. Bucureștiul are nevoie de soluții reale și nu de lupta de clasă de acum 70 de ani!

Este din ce în ce mai clar că Nicușor Dan nu are idee cum se pot rezolva problemele grave de trafic și, în lipsă de idei, o dă pe sloganuri anticomuniste!

Probabil la fel o să abordeze și problema încălzirii și a apei calde care cocoșează în fiecare iarnă bucureșteanul! Cu slogan de tipul “Ana, Luca și cu Dej bagă spaima în burgheji!”!!

Probabil că tot ideologic va trata și problema poluării, a siguranței cetățeanului sau pe cea a spațiilor verzi! Da, când nu ai nici un plan vii ori cu programe faraonice, ori o dai cu lupta de clasă.

Oameni buni, oare suntem pregătiți să încredințăm conducerea orașului nostru unui candidat care pare rupt de realitate, care uită în ce mileniu suntem?

Da, orașul nostru este în suferință, dar acești amatori nu sunt doctorii de care are nevoie, ci doar niște organizatori de parastase".

Nicuşor Dan a declarat ieri că a fost ales Magazinul Bucureşti ca loc unde să anunţe inaugurarea sediului de campanie, pentru că este simbol pentru ceea ce îşi propune să facă pentru Capitală. El a adăugat că trebuie reconstruit "acest oraş care a fost distrus în perioada comunistă şi postcomunistă, pentru că nu suntem decât la doi ani de 10 august şi, deşi suntem la 30 de ani de la Revoluţie, va fi o campanie în care va fi din nou o luptă între comunism şi anticomunism".

"În mod special am vrut să alegem un loc simbolic pentru Capitală – magazinul Bucureşti. E un magazin construit în interbelic şi naţionalizat în 1948, refolosit ca magazin în perioada comunistă şi lăsat să se distrugă în perioada post-comunistă, reconstruit după cum vedeţi de nişte investitori privaţi. Este simbolic pentru ceea ce vrem să facem cu Bucureştiul. Trebuie să reconstruim acest oraş care a fost distrus în perioada comunistă şi postcomunistă, pentru că nu suntem decât la doi ani de 10 august şi, deşi suntem la 30 de ani de la Revoluţie va fi o campanie în care va fi din nou o luptă între comunism şi anticomunism. Am ales să ne facem sedul de campanie aici, pentru că suntem practic la kilometru zero al Bucureştiului", a afirmat Nicuşor Dan luni, la evenimentul de inaugurare a sediului de campanie.

El a adăugat că bucureştenii au cerut această alianţă între PNL şi USR-PLUS care să scape Capitala de administraţia dezastruoasă a PSD.

"Suntem alături de reprezentaţii PNL şi USR-PLUS. Bucureştenii ne-au cerut această Alianţă şi am dat curs rugăminţii lor, bucureştenii ne-au cerut să scăpăm Bucureştiul de administraţia dezastruoasă a PSD şi am făcut asta. Putem să facem din Bucureşti oraşul de care bucureştenii să fie mândri", a conchis Dan. (sursa: news.ro)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.