Epava politică Tăriceanu, umilită de Raețchi: "Fie s-a alienat complet, fie cineva vorbește în numele său, îi încasează pensia sau se amuză pe seama lui"


Epava politică Tăriceanu, umilită de Raețchi: "Fie s-a alienat complet, fie cineva vorbește în numele său, îi încasează pensia sau se amuză pe seama lui"

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a lansat o serie de ironii la adresa președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, al cărui partid a ajuns în ultimele estimări sociologice privind alegerile parlamentare la un scor de doar 2,4%. Liberalul a precizat că președintele ALDE "fie s-a alienat complet de propria persoana", "fie cineva vorbește numele său, îi încasează pensia sau se amuza pe seama lui, punându-l să spună lucruri caraghioase".

"Dorind să-l atace pe președintele Iohannis, l-a numit "bufnița de la ora 18.00": "Dl Iohannis se transformă în bufnița de la ora 18.00! Aproape în fiecare zi iese în conferințe sau declarații de presă în care nu spune nimic!". (...) Doar că adevăratul Tăriceanu, umil slujitor al PSD, nu ar fi îndrăznit niciodată să facă referiri ireverențioase la bufniță, având în vedere că există o singură legătura în ea și Palatul Cotroceni - idolul său politic, Ion Iliescu: "La Palat la Cotroceni, cântă cucuveaua/ Iliescu și ai lui, și-au gasit beleaua” se cânta în anii 1990, și, teoretic, adevăratul Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să-și amintească asta", a scris liberalul într-o postare.

Redăm postarea deputatului PNL:

"Se întâmplă ceva îngrijorător cu Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu: fie s-a alienat complet de propria persoana (ceea ce nu e exclus, când ai atâtea nume), fie cineva emite mesaje frauduloase în numele său, probabil ținându-l captiv și chiar încasându-i pensia.

Primele semne de întrebare au apărut când Tăriceanu l-a făcut pe Nicușor Dan "dinozaur". Nu e chiar cea mai fericită ironie: un veteran politic, care și-a petrecut 30 de ani de viață în Parlament, sa râdă de un parlamentar aflat la primul mandat, cu două decenii mai tânăr.

Al doilea semnal de alarmă: Călin Popescu Tăriceanu a anunțat în programul lui electoral că vrea să darâme Zidul Parlamentului. Afirmație foarte îngrijorătoare, pentru că i-am scris chiar eu domnului Tăriceanu în anul 2016, rugându-l să căutăm împreună soluții pentru eliminarea gardului de la Parlament și formarea unei mari Grădini Centrale a Bucureștiului prin unirea Parcului Izvor cu spațiul verde din jurul Parlamentului și al Casei Academiei. Ulterior, ideea a fost continuată de USR, care a propus apariția Parcului Uranus. Răspunsul lui Tăriceanu, care la acel moment chiar avea putere de decizie asupra gardului (care nu intră în atribuțiile primarului, ci în cele ale liderilor Parlamentului) a fost o tăcere asurzitoare. Un dezinteres absolut. El nu a arătat nici măcar o deschidere formală la dialog. Sunt absolut convins, în aceste condiții, că domnul Tăriceanu nu are nici cea mai vagă idee ce scrie în programul său electoral și că cineva (Tudy, tu esti?) se distrează pe seama lui.

Recent, cel care folosește numele lui Călin Popescu Tăriceanu a mai comis o eroare care îl dă de gol. Dorind să-l atace pe președintele Iohannis, l-a numit "bufnița de la ora 18.00": "Dl Iohannis se transformă în bufnița de la ora 18.00! Aproape în fiecare zi iese în conferințe sau declarații de presă în care nu spune nimic!" Probabil a fost o încercare nefericită de a-l plagia, culmea, pe Victor Ponta, care acum șapte ani făcea gluma cu Basescu care "iese ca cucul la ora 18.30". Doar că adevăratul Tăriceanu, umil slujitor al PSD, nu ar fi îndrăznit niciodată să facă referiri ireverențioase la bufniță, având în vedere că există o singură legătura în ea și Palatul Cotroceni - idolul său politic, Ion Iliescu: "La Palat la Cotroceni, cântă cucuveaua/ Iliescu și ai lui, și-au gasit beleaua” se cânta în anii 1990, și, teoretic, adevăratul Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să-și amintească asta.

Faptul că domnul Tăriceanu are doar 2% în sondaje și a devenit irelevant politic nu are aici nicio importanță: dacă cineva vorbește în numele său, îi încasează pensia sau se amuza pe seama lui, punându-l să spună lucruri caraghioase, nu putem lăsa lucrurile așa".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.