GALERIE FOTO Risipa și prostia stau în firea PSD. Mutu a pornit sistemul de irigații, deși a plouat toată ziua în București, înecând spațiile verzi


GALERIE FOTO Risipa și prostia stau în firea PSD. Mutu a pornit sistemul de irigații, deși a plouat toată ziua în București, înecând spațiile verzi

Primarul PSD al Sectorului 6, Gabriel Mutu, este prolific când vine vorba de risipă financiară în adevăratul sens al termenului. În urmă cu câteva luni, candidatul PNL-USR-PLUS pentru Primăria S6, Ciprian Ciucu, semnala faptul că Mutu a aruncat cu banii pe fereastră, într-un mod total inutil, atunci când a stropit zona pe care o administrează, din elicopter, cu apă oxigenată, intitulând acțiunea drept "o ploaie de sănătate" în contextul epidemiei COVID-19.

Ciucu, pe Facebook: "Mutu a dat cu apa oxigenată din elicopter peste Sectorul 6 #idiocracy

Eu nu zic că mă pricep (deși frizează ridicolul), așa că am contactat pesonal câțiva oameni:

PROFESOR DE CHIMIE, Breaza, pensionar:
Prima problemă e concentrația. La 0.5 – 0.6... asta nu înseamnă nimic. Practic oxigenul dezinfectează imediat ce a fost pulverizat, atunci cand încă mai este oxigen atomic. Când devine oxigen molecular, în câteva secunde după pulverizare, nu mai are nicio treabă. Mutu a dezinfectat elicopterul și la câțiva metri de elicopter. Apoi a dat cu apă de ploaie.

DOCTOR în chimie, Lyon:
Pentru a fi eficient trebuie sa dea de la nivelul străzii, cum se dă de la nivelul cisternelor. E absurd să dai din elicopter. Trebuie sa acoperi un perimetru foarte mare si nu va ajunge la nivelul aleilor, strazilor, trotuarelor, decât, poate o parte infima.

EXPERT CHIMIST, firma dezinfecție, București:
Din elicopter eficiența e foarte mica. Nici macar nu s-a facut un calcul pentru că nimeni nu s-a gândit vreodata la așa prostie. Este eficient doar cu nebulizatoare mari de la sol (cisterne) sau mici pentru interior. Trebuie sa fii foarte aproape de locul pe care vrei să îl dezinfectezi. Dar de dat pe jos e mai eficient hipoclorit. Are imanenta mai mare, deoarece rezistă mai bine în condiții de praf.

Expert în POLITICI de SĂNĂTATE, București:
Eu nu am văzut niciunde o așa imbecilitate. Peroxidul e un dezinfectnt slab. Iar pulverizat din elicopter e o imbecilitate.

MEDIC din București:
Zero absolut în opinia mea. E acceptat doar pentru suprafețe.

Mutu a făcut și el o cascadorie de imagine/PR, a cheltuit banii oamenilor complet aiurea ca sa apară el la televizor. O regie grețoasă, cu elicopter. Imbecilitatea e într-atât de mare încât o depășește până și pe Firea. Borat style.

Dați mai departe, sa nu ne ia de proști".

De data aceasta, vă atragem atenția că în condițiile în care în data de 4 septembrie 2020 a plouat încontinuu, primarul Gabriel Mutu a pornit sistemul de irigații, ceea ce înseamnă risipă financiară din mai multe perspective: apă pornită pe bani publici, gazon și plante, cumpărate din bani publici, înecate de-a dreptul de sistemul de irigații pornit, deși ploua puternic. Situația aberantă s-a petrecut cel puțin pe Bulevardul Iuliu Maniu, respectiv Bd. Timișoara și ne-a fost semnalată de liberala Alina Andreea Stamatiu Ungurianu, care ne-a pus la dispoziție mai multe fotografii:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.