Trump reușește o pace istorică în Orientul Apropiat și pune China comunistă cu botul pe labe, dar 53% dintre germani se TEM de el! Efectul bombardamentului cu fake news


  • ACP
  • Sep 15, 2020 19:17
  • 2005
Trump reușește o pace istorică în Orientul Apropiat și pune China comunistă cu botul pe labe, dar 53% dintre germani se TEM de el! Efectul bombardamentului cu fake news

Câteva știri de zilele trecute, despre Donald Trump, arată cât de departe de realitate poate ajunge percepția publică după ani în care a fost bombardată cu știri negative referitoare la președintele Trump.

Cea mai însemnată și surprinzătoare știre de zilele acestea este cea legată de pacea istorică încheiată între Emiratele Arabe Unite și Bahrein cu Israelul, urmând planul și susținerea totală a administrației Trump. Pacea încheiată aduce recunoașterea Israelului din parte unor țări arabe după o lungă perioadă de timp, mai exact din 1994, când Iordania a semnat un acord asemănător cu Israelul, dupa Egipt, care are un acord de normalizare a relațiilor din 1979.

Mai mult, președintele Trump a anunțat că urmează ca alte țări arabe să își normalizeze realțiile cu Israelul, ceea ce ar aduce o înseninare fără precedent în regiunea cea mai întunecată de războaie din ultima sută de ani. Realizarea extraordinară a președintelui american a făcut obligatorie aducerea în discuție a nominalizării lui Donald Trump la Premiul Nobel pentru Pace, dacă se are în vedere chiar și numai acordul din Orientul Apropiat.

Pe lângă toate acestea, renumitul jurnalist Bob Woodward (cunoscut pentru dezvăluirea afacerii Watergate, primind și un premiu Pulitzer), un adevarsar politic vechi al republicanilor și adversar fățiș al președintelui Trump a declarant, marți, că președintele american a prevenit și un război iminent cu Coreea de Nord, anii trecuți.

Trump și Kim Jong Un s-au întâlnit de trei ori, între iunie 2018 și iunie 2019, dar cei doi nu au ajuns la niciun acord. Așa fiind, Bob Woodward, editor asociat la Washington Post, afirmă că președintele american a reușit să prevină un război nuclear cvasiiminent cu țara comunistă. O astfel de evaluare marchează și o laudă inimaginabilă de la un adversar natural al lui Trump, care declară în cartea sa, lansată zilele trecute, că Orange Man este oricum persoana „greșită” la conducerea Americii.

O altă realizare a președintelui Trump este limitarea acțiunilor Iranului, care pornise o campanie de distrugere a vaselor comerciale ce treceau prin Golful Oman, cu intenția de a pune presiune pe una dintre cele mai importante căi comerciale navale.

Apoi, după distrugerea dronei armatei americane de către armata iraniană, în Golf, președintele a evitat să răspundă cu un atac militar, fie și unul limitat.

Intervenția americană cea mai însemnată împotriva Iranului a fost execuția generalului Qassem Soleimani, ceea ce i-a făcut pe iranieni să înțeleagă că nu pot face tot ce doresc împotriva țărilor din Orientul Apropiat.

Însă de la distanță, cea mai mare realizare a lui Trump în politica externă și nu numai a fost începerea războiului hibrid cu China. Astfel a stagnat dezvoltarea accelerată a Imperiului Răului, a oprit hemoragia de valută dinspre Occident spre țara comunistă, a oprit cea mai mare campanie de furt intelectual din istorie, a oprit campania de intimidare, propagandă și spionaj a Beijingului, a pus în lumina genocidul din Xinjiang (al uigurilor), a limitat campania de expansiune din Marea Chinei de Sud în dauna țărilor din jur, printre altele. Toate acestea prin atacarea Chinei pe toate fronturile, fără să pornească însă o confruntare militară deschisă.

Nimic nu poate egala campania împotriva Chinei, în zilele noastre, in politica externa. Presiunea pusă pe China a făcut ca mare parte din investițiile venite acolo din Occident să se mute în Vietnam, India, Filipine sau, în cea mai bună situație, să se întoarcă în țările de origine, cum e în cazul Taiwanului și Coreei de Sud. Asta a făcut ca programul ”Made in China” lansat în 2015 de premierul Li Keqiang, program care ar fi trebuit să facă țara comunistă cea mai mare putere mondială, să fie abandonat în liniște de comuniștii chinezi.

Să ne închipuim cum ar fi fost ca cea mai puternică țară din lume să fie o dictatură comunistă care își ține milioane de bărbați și femei în lagăre și controlează cu mână de fier, urmând canonul marxist, viețile tuturor cetățenilor săi.

Ei bine, acest lucru nu mai e posibil în condițiile în care Donald Trump își duce cu succes ofensiva susținută împotriva giganticei țări comuniste.

De asemenea, Donald Trump a întărit militar Ucraina, Polonia și România, ceea ce a făcut ca Rusia să nu mai continue să pună presiune pe țările din estul Europei, amenințându-le, cum obișnuia, cu ocupația militară.

Acum însă. președintele Trump este lăudat cu noduri în gât de presă pentru acordul istoric dintre țările arabe și Israel. Numai că, în timp ce lumea începe să înțeleagă mai bine activitatea președintelui Trump pe scena internațională, din Germania vine o veste foarte ciudată – conform unui studiu recent comandat de societatea de asigurări R+V Versicherung, cea mai mare teamă a germanilor este… președintele Trump!

Mai exact, 53% dintre germani sunt extrem de îngrijorați de faptul că politicile președintelui american Donald Trump pot avea un impact nefavorabil pentru țara lor, dar și la nivel mondial. E adevarat însă că nemții s-au mai liniștit – în 2018, 69% dintre germani aveau cea mai mare frică de persoana președintelui Trump, iar scăderea la 53% e în sine o performanță.

În același timp, studiul a arătat că pandemia de coronavirus provoacă populației germane îngrijorări relativ reduse.

Nici Moscova, Beijingul, Ankara, Pyongyang, Teheran, Havana ori Caracasul nu se simt deloc bine cu președintele Trump la conducerea Statelor Unite, dar germanii rămân o mare surpriză în acestă privință.

Dar asta contează puțin acum. La începutul lunii noiembrie sunt alegerile prezidențiale în Statele Unite. Că va fi reales sau nu, președintele Donald Trump rămâne unul dintre cei mai buni președinți americani în politica mondială, chiar dacă mulți au altă părere despre el...

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.